Wysłany: Pią Lip 10, 2009 08:47 [R75] Rover nie odpala
Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2000
Witam
Czy padło immo w tym Roverze, rozrusznik kręci i pracuje pompka paliwa.
Samochód był podłączony do Launcha i pokazał błąd w immo "Engine Control Module random code XOR error".
Są też takie błędy: P1250 niskie ciśnienie pompy, P1602 Security.
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Czw Gru 09, 2010 00:36, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pią Lip 10, 2009 08:47 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 317 razy Dołączył: 02 Kwi 2007 Posty: 2766 Skąd: NOWE MIASTO N/W wlkp
Wysłany: Sob Lip 11, 2009 09:25
jeśli nie odpala to kup plaka do taPICERKI , zdejmni rurę od culera tą co idzie do kolektora i plak w kolektor próbować odpalić jeśli odpali to można wykluczyć czujniki położenia .
_________________ SERWIS ROVER MG TESTER MG ROVER T4 TEL:
0504045682 Z BRAKU CZASU RZADKO JESTEM NA FORUM , NAJLEPIEJ DZWONIĆ PO 18
Wysłany: Sob Lip 11, 2009 12:34
ostateczności też się zdarzają -niestety
a co do różnicy , to doskonale zdaję sobie sprawę ale :
...tak, tak w moim przypadku też było szukanie wszystkiego co możliwe, bo to silniki och i ach i wogóle bezawaryjne( tym się przedewszystkim sugerowałem przy zakupie) ale jak widać pompa też może paść, lub sterownik zdarza się .
Najlepsza rada podpiąć pod testbooka ( jak jest taka możliwość ) , ewentualnie eliminować po kolei wszystko co może być tego przyczyną- ja dość szybko do tego doszedłem, oczywiście dzięki forum, info. na innych forach, kolegom, youtube (demontaż sterownika- obrazowo pokazane )
Oby to była jakaś mała pierdoła- tego życzę
[ Dodano: Sob Lip 11, 2009 13:38 ]
...szukaj przyczyny tego niskiego ciśnienia pompy-od tego zacznij
Teraz jest tylko błąd Securiti,
czujnik położenia wału jest sprawny,
czujnik położenia wałka rozrządu jest sprawny,
paliwo dochodzi do wtrysku, wtrysk nie sprawdzałem czy pyli.
Instalacja między EWS a ECU sprawna.
Od czego może być ten błąd?
I prośba czy masz jeszcze ten adres bo nie mogę znaleść - youtube (demontaż sterownika- obrazowo pokazane )
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum