ale przez rok nie bylo takich odglosów
moze najwyzszy czas na jakis przeglad klimatyzacji
Podepne sie pod temat. Dzis zrobilem "przeglad klimatyzacji", chodzilo mi o uzupelnienie czynnika bo w upalne dni juz za slabo chlodzilo. Nie wiem czemu najpierw wypuscili wszystko a pozniej ponownie "nabilali". Nie wiem co tam jeszcze robili bo mialo byc FULL SERVICE ale teraz bardzo glosno pracuje wentylator (moze sprezarka) tak jak by cos wpadlo w smiglo i terkotalo. Cos "wysiadlo" czy pan mechanik "za duzo pogrzebal"?
_________________ --== "Z mądrym człowiekiem to i pogadać ciekawie." ==-- Fiodor Dostojewski
Pomógł: 21 razy Dołączył: 17 Maj 2009 Posty: 614 Skąd: Nowy Sącz
Wysłany: Wto Cze 09, 2009 22:04
jacekmarus napisał/a:
przy włączonej klimatyzacji praktycznie na każdym postoju pod maską słychać dziwny odgłos tak jakby włączała się jakaś dmuchawa, wirnik
na 100% masz do roboty loyzsko na kole zamachowym od klimy. U mnie bylo to samo. Zrobilem i spokoj.
_________________ Super wypas za małą kasę i oczywiście całkiem młode autko? Tylko Rover Ludzie skoro pomagamy to doceniajcie to opcją pomógł bo przestaniemy
Wysłany: Sob Cze 13, 2009 06:49
witam w moim również głośno chodzi, słychać takie dziwne buczenie które zmienia częstotliwość wraz z większeniem obrotów silnika, co dziwne jak na postoju wyłączę klime i włączę raz jeszcze to ustaje buczenie zaczyna się dopiero po przejechaniu kilku metrów. Co do terkotu to słyszę po wyjściu z auta na włączonej klimie,ustaje po wyłączeniu klimy. Mam nadzieję, że to nic poważnego bo mam ważniejsze sprawy do zrobienia w mojej 45-ce... Co o tym myślicie?
Pomógł: 21 razy Dołączył: 17 Maj 2009 Posty: 614 Skąd: Nowy Sącz
Wysłany: Nie Cze 14, 2009 23:07
Ludziska na stówę łożysko od klimy pod alternatorem, temat osobiście przerobiłem prawie w każdym Roverze. łożysko 70zł a resztę sami zrobicie. To proste jak budowa cepa na łożyskach tocznych
_________________ Super wypas za małą kasę i oczywiście całkiem młode autko? Tylko Rover Ludzie skoro pomagamy to doceniajcie to opcją pomógł bo przestaniemy
"na 100% masz do roboty loyzsko na kole zamachowym od klimy"
Nie bardzo rozumiem o jakie "koło zamachowe" Ci chodzi, przypuszczam że o koło pasowe sprężarki klimy, a łożysko do wymiany, to łożysko na wałku sprężarki od strony tego koła, czy tak?, , pozdr.....
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum