Wysłany: Sro Lip 15, 2009 19:12 [416 si]Klima i Katalizator
Mam dwa pytanka.Nagle w moim roverku przestała chłodzić klimatyzacja.Miesiąc temu była napełniana.Przed napełnieniem była wymiana parownika i sprężarki na używki.Po napełnieniu wszystko było ok.teraz sprężarka się załancza a klima nie chłodzi .Co może być przyczyną?Druga sprawa to jak sprawdzić czy katalizator jest dobry.samochód zaczął wydaje mi się głośniej chodzić,a nie zaobserwowałem żadnej dziury.Czy mógł się wypalić katalizator,jak to sprawdzić?
_________________ dulis1. Pomóżcie mi pokochać marke ROVERA!!!
SPAMU¦
Wysłany: Sro Lip 15, 2009 19:12 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
dulis1, co do klimy to moze gdzies masz jakas mikro nieszczelnosc (np na oringach tych gumowych) i uciekl Ci czynnik badz jezdzisz duzo, uzywasz namietnie klimy i sie skonczyla juz:P
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
dulis1, po pierwsze proszę rozdzielać takie tematy. Jak ktokolwiek ma coś później znaleźć za pomocą szukajki, jeśli wrzucać w jeden temat dwie tak różne sprawy .
Po drugie proszę używać spacji, bo kiepsko się czyta takie pisanie ciągiem.
dulis1, co do klimy to moze gdzies masz jakas mikro nieszczelnosc (np na oringach tych gumowych) i uciekl Ci czynnik badz jezdzisz duzo, uzywasz namietnie klimy i sie skonczyla juz:P
Jakby uciekł mu czynnik, to nie włączałaby się sprężarka - presostat umieszczony w osuszaczu nie zamknąłby obwodu. Chyba że jakiś "spec" zwarł go na krótko...
Może ta "nowa" używana sprężarka jest jednak do bani?
_________________ Rover 25 1.4 1999/2001r. midnight blue 1.06.2006 - 7.05.2012
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum