Wysłany: Nie Lip 19, 2009 20:25 [R620] Klimatyzacja "zdechła" i co dalej?
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1998
Padła mi klima,bo podobno mam dziurawą chłodniczkę, mechanik mi zaspiewał 700 zł i nie wiem czy bulić,czy mogę ją wymontować i polutować lub gdzies kupic używaną,ale całą. Jeżeli miał ktos podobny problem,to proszę o pomoc.
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Czw Lut 03, 2011 23:09, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Nie Lip 19, 2009 20:25 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
tych chłodnic raczej nie lutują, bo one muszą przetrzymać wysokie ciśnienie
BogdanR60098 napisał/a:
gdzies kupic używaną,ale całą
Jeśli będziesz miał pewność że cała, to nie widzę przeszkód.
powiedz gościowi, żeby Ci odessał czynnik, to będziesz mógł sobie sam kupić i wymienić. np taką:
http://allegro.pl/item682..._accord_96.html
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Pomógł: 2 razy Dołączył: 29 Sty 2009 Posty: 36 Skąd: warszawa
Wysłany: Pon Lip 20, 2009 14:11
rozumiem, że o tej chłodniczce powiedział Ci mechanik ?
Pierwszą rzeczą którą musisz sprawdzić to ciśnienie (ilość) czynnika roboczego.
Zgodnie z tym co mówi RAVE elektrosprzęgło nie załącza kompresora do pracy jeżeli ciśnienie czynnika roboczego jest za duże lub za małe.
Za duże to raczej nie zrobiło się samo ale już za małe mogło się zrobić w wyniku nieszczelności.
Zatem najpierw trzeba zobaczyć czy ilość czynnika jest ok i/lub wprowadzić kontrast by zlokalizować wyciek (kontrast wpuszczają w serwisach kilmy).
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum