Wysłany: Pią Lip 17, 2009 14:10 [R25 2000r] po wymianie poduchy lampka SRS dalej swieci ?
Mam Rovera 25 z 2000r. Po wypadku zostala wymieniona poduszka powietrzna i sterownik, ale nadal sie swieci lampka SRS. Co mam zrobic?? Prosze o pomoc!
Dziekuje
Ostatnio zmieniony przez Brt Pią Lip 17, 2009 18:07, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pią Lip 17, 2009 14:10 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Najprostszą przyczyną jest przerwa w obwodzie. Sprawdź wtyczki poduszek oraz napinaczy pod przednimi fotelami. Sprawdź czy sterownik rzeczywiście jest podłączony. Aha, wszelkie tego typu operacje na Twoim miejscu wykonywałbym po odłączeniu akumulatora i odczekaniu co najmniej kwadransa.
_________________ Rover 25 1.4 1999/2001r. midnight blue 1.06.2006 - 7.05.2012
Najprostszą przyczyną jest przerwa w obwodzie. Sprawdź wtyczki poduszek oraz napinaczy pod przednimi fotelami. Sprawdź czy sterownik rzeczywiście jest podłączony. Aha, wszelkie tego typu operacje na Twoim miejscu wykonywałbym po odłączeniu akumulatora i odczekaniu co najmniej kwadransa.
Sprawdzilem pasy i wtyczki poduszek a sterownik jest dobrze podlaczony i nawet wsadzilem od drugiego rovera poduszke i sterownik (mam dwa rovery) i nadal sie swieci SRS
Pomógł: 55 razy Dołączył: 21 Wrz 2008 Posty: 1110 Skąd: Warszawa
Wysłany: Pią Lip 17, 2009 19:03
gaduktos, najprawdopodobniej padł sterownik - u mnie tak było. Na początku dioda pomrygiwała od czasu do czasu, a później świeciła się już ciągle. Podjechałem do Doktora Mariusza na komputer i okazało się, że sterownik jest uszkodzony - ubzdurał sobie i zapamiętał CRASH'a, a tego błędu nie da się wykasować (auto mam bezwypadkowe). Wcześniej sprawdzane były kostki pod siedzeniami i napinacze. Mam już od jakiegoś czasu nowy sterownik i wszystko jest ok. Do Mariusza do Babic masz całkiem niedaleko - zadzwoń (jak Mariusz wróci z urlopu), umów się na termin, a będziesz miał sprawę z głowy, przy relatywnie niskich kosztach
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum