Witam. Niedawno zakupiłem mój pierwszy w życiu samochód, no i tak się stało, że padło na Rovera 200 Ogólne wrażenia po niecałym tygodniu użytkowania jak najbardziej pozytywne, tylko mam kilka pytanek Będę musiał zmienić akumulator, tylko na jaki? Planuję kupić coś z Centry, tylko jaka pojemność? Myślałem nad 64Ah, czy to nie będzie za dużo? Druga sprawa: jakie żarówki mam kupić do podświetlenia schowka i bagażnika? Dalej: będę musiał wymienić wycieraczki i tutaj też nie wiem jakie kupić... I ostatnia już sprawa: planuję wyposażyć mojego Roverka w jakieś lepsze Car Audio i tutaj przydały by mi się jakieś wskazówki. Tzn. np. którędy mam przeciągnąć kabel zasilający wzmak z komory silnika do środka auta? Przydałyby mi się też porady co do rozbierania i wygłuszania przednich drzwi... To chyba tyle, liczę na waszą pomoc Z góry przepraszam, jeśli pytania się już gdzieś powtórzyły na forum, ale proszę o zrozumienie - to mój pierwszy post tutaj
Pzdr.
SPAMU¦
Wysłany: Wto Paź 27, 2009 21:25 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
A kolega czytał Techniczny FAQ na stronie klubowej? Polecam - naprawdę warto.
Na wszystkie te pytania znajdziesz odpowiedź na forum. Wystarczy użyć funkcji "szukaj".
Na wszystkie pytania jak pisała Kasjo odpowiedzi juz padały nie raz .... warto poszukać, choć czasem nie jest to łatwe Ale dziśdzień dobroci i .... do benzyniaka mniejszy aku ... 55Ah będzie ok, biorąc pod uwagę planowane carałdio. Wycieraczki 51- kierowca/48-pasażer/45-tył, żarówki w schowku rurkowa 5W 12V (ona swieci jak masz światła postojowe włączone), w bagażniku 5W 12V z trzonkiem BA15s. O car audio i wygłuszaniu drzwi to już sam poszukaj ...
Dzięki bardzo za odpowiedzi. Resztę znalazłem na forum, wcześniej pewnie niezbyt dokładnie szukałem Jeszcze tylko jedna sprawa, żeby nie zakładać nowego tematu: chciałbym podłączyć sobie głośniki z przodu, w drzwiach pod wzmacniacz w bagażniku, tylko teraz którędy wyprowadzić kabel głośnikowy z drzwi do środka samochodu? Może w tym peszlu, w który lecą wszystkie kable do drzwi, tylko jak się do niego dostać?
Pomógł: 63 razy Dołączył: 10 Sie 2007 Posty: 1453 Skąd: Busko-Zdrój
Wysłany: Pią Paź 30, 2009 20:24
MaTiX_lama napisał/a:
Może w tym peszlu, w który lecą wszystkie kable do drzwi, tylko jak się do niego dostać?
To jest najlepszy pomysł, Kable najlepiej puścić pod obiciem pod tylnią nanapą, wzdłóż progu. Zdejmujesz obicie środkowego słupka i masz dojście do tego "peszla" jak go nazwałeś.
Więcej info to się koledzy na pewno chętnie wypowiedza w dziale Car Audio
_________________ >lepiej głupio zapytać, niż mądrze coś spie....lić<
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum