Witam!
Od dość niedawna jeżdżę nim, więc dopiero teraz nadszedł czas i na ten problem.
Ogółem miernik poziomu paliwa przekłamuje w ilości o około 25%, więc gdy zalewa go do pełna, to na wskaźniku mam ledwo 75%.
Wiecie może gdzie jest ten czujnik i jak go się koryguje ? Sprawdzałem pod tylnim siedzeniem, ale tam jest tylko przewód prawdopodobnie od niego który idzie pod spód.
Pozdrawiam
SPAMU¦
Wysłany: Pią Wrz 04, 2009 20:26 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Mialem tak samo po rozladowaniu akumulatora.Myslalem ze sie plywak przytopil czy cos,ale jak zobaczylem ze trzeba zbiornik opuscic zeby sie do pompy dostac to zostawilem to na pozniej i...samo sie naprawilo U mnie nie przeklamywalo,poprostu nie dochodzilo do pelna,tylko tak na 3/4 wskaznika,ale nie schodzilo dopuki nie wyjezdzilo sie tej 1/4,potem wskazywal normalnie.Po jakis 10-eciu tankowaniach dochodzil coraz wyzej i teraz jest ponownie oki.
Pomógł: 9 razy Dołączył: 25 Cze 2009 Posty: 254 Skąd: Kraków
Wysłany: Pią Wrz 04, 2009 20:59
podobno jak ktos nieumiejetnie chce rozbierac zegary do tzw"tuningu" i zacznie skrobac czesc za wskaznikiem paliwa to pozniej moze byc z tym problem....
_________________ 'Mówią o mnie, że jestem wariat
ale ja to nieźle ogarniam...':P
Samochód nie jest w w żadnym stopniu przerabiany i nie będzie do puki będę jego właścicielem. Poprzednim była kobieta która dojeżdżała nim do pracy.
U mnie jak naleję do pełna to mam te 3/4 ale jak jadę to schodzi. Teraz mam jakieś 150km przejechane i wskazuje trochę poniżej połowy.
A ktoś opuszczał zbiornik ? Wie czy jest z tym więcej zachodu ?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum