Wysłany: Pon Lip 20, 2009 21:49 [R220 SDi] co to jest za urzadzenie?
Witam, mam pytanie co to jest za urządzenie, i czy to dobrze ze wydaje taki dosyć głośny dźwięk zwłaszcza po dodaniu gazu, a gdy przestane to urządzenie cichnie. Jestem świeżym posiadaczem rovera wiec wolałem zapytać.
Tomaszi: zdemontowałem bolda
Ostatnio zmieniony przez thef Wto Lip 21, 2009 12:22, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Pon Lip 20, 2009 21:49 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
fotka ze zdjęcia pokazuje elektrozawór układu recyrkulacji spalin (a nie MBC ) on ma sobie "bzykać" ale hmmm o ile kojarzę, to po odpuszczeniu gazu powinien wydawać dźwięki a przy przyspieszaniu być cicho ale musiałbym to sprawdzić hmm
tak jak mówisz Brt, jak wciskam to przestaje a jak puszcze gaz to chwile bzyka jakieś 2-3 sekundy i przestaje, jeśli mógłbyś sprawdzić czy masz tak samo to byłbym wdzięczny
Pomógł: 387 razy Dołączył: 15 Mar 2007 Posty: 4424 Skąd: Oświęcim
Wysłany: Wto Lip 21, 2009 12:26
Na pewno ma tak samo (o ile ma sprawny ) - powinien bzykać tylko na wolnych obrotach (oczywiście nie cały czas, tylko cyklicznie) lub przy hamowaniu silnikiem, wtedy właśnie za pomocą zaworu EGR kieruje część spalin do dolotu, żeby ekologom było przyjemniej .
Pomógł: 8 razy Dołączył: 21 Lut 2008 Posty: 125 Skąd: Kraków
Wysłany: Wto Lip 21, 2009 13:04
Witam
pod tą plastikową kopułką jest taki filterek z gąbki. Czy można go czymś wyczyścić albo wymienić na jakiś inny? I jakie ma znaczenie, czy ten filterek jest czysty/brudny?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum