Wysłany: Czw Lip 23, 2009 09:50 [R620] Problem z klimatyzacją i nie tylko
Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1996
Witam,posiadam rover 620 sdi 96 rok mam problem ponieważ nie działa mi wiatrak ani ten od klimy ani ten od chłodnicy jak zewre na krótki to oba działają , przy wyciągnięciu kabla od czujnika tego pionowego nie włącza sie również, prosiłbym również o jakieś zdjęcie gdzie ma iść ten czerwony kabel od sprężarki bo mi lata sobie nie jest nigdzie podłączony, sprawdzalem czy sprężarka działa podłączając do plusa akumulatora, i który bezpiecznik odpowiada za wiatrak? czy są inne jeszcze bezpieczniki niż te pod maską koło ściany grodziowej? z góry dziękuje
[ Dodano: Czw Lip 23, 2009 18:12 ]
Proszę żeby odezwał się do mnie ktoś kto ma takie auto z takim silknikiem
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Pią Lut 04, 2011 00:26, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Czw Lip 23, 2009 09:50 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Niestety w moim małym mieście jest mało elektryków a już napewno nie takich co naprawiają coś nowszego jak polonez byłem dzisiaj u najlepszego to powiedział że narazie niema czasu na to bo niezna tego auta i niema schematów a zanim coś zrobi to vw 4 naprawi sobie i lepiej na tym wyjdzie także narazie na pomoc fachową niemam co liczyć, byłem dzisiaj na myjni i umyłem silnik bo takiego brudnego jeszcze nie widziałem, i co sie stało po myciu ? niby nic a nagle włączyła się konrtolka ładowania i już świeci do tego auto pierdzi obroty skaczą obrotomierz sie zawiesza na 2000 3000 tyś podczas jazdy konrtolka abs sie włącza nie wiem sam co teraz mam zrobić mam do dyspozycji warsztat z kanałem i wszelkim urządzeniem no ale na pomoc elektryka niemam co liczyć pomożecie?
ten czerwony kabel od sprężarki to pewnie rurka od EGR i powinna być wpięta w czujnik znajdziesz go stojąc przodem do silnika po lewej stronie obok zbiorniczka na płyn chłodzący... bezpieczniki masz jeszcze po lewej stronie na dole przy pedałach
_________________ To ja Alex z chłopakami w ręku kierownica ,szosa przed nami...
Wyskoczyły błędy 17 19 27 31 do tego niema ładowania na akumulatorze, nie wiem sam już czy to alternator po myciu silnika padł czy jakieś zwarcie do tego doszły skaczace obroty i mrugająca kontrolka check engine, w załączniku kabelki które nie są nigdzie podłączone
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum