Wysłany: Pon Maj 12, 2008 16:23 [R75] Problem z klimatyzacją
Typ: i Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: 1999
Witam wszystkich, jest to moj pierwszy post na forum
Mam problem, klimatyzacje mam szczelna, byla serwisowana "przed chwila" i pojawila sie dziwny sprawa. Podczas postoju chlodzi elegancko, jednak podczas jazdy, tak na pol gwizdka i letnie powietrze leci. Moze ktos wie w czym lezy problem.
P.S: Samochod, to Rover 75 1.8
Z gory dzieki za opdowiedzi
Pozdrawiam
red
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Pon Gru 20, 2010 22:41, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Pon Maj 12, 2008 16:23 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 74 razy Dołączył: 28 Maj 2007 Posty: 625 Skąd: Opole
Wysłany: Pon Maj 12, 2008 20:58
spróbuj przekręcić pokrętło pod centralnymi nawiewami w prawo do oporu. To jest coś w rodzaju by-pass i jeżeli jest ustawione w skrajne lewe położenie, to dwa centralne nawiewy podają powietrze z zewnątrz bez chłodzenia/grzania. Tak przynajmniej zrozumiałm opis tego.
Z tego co wiem to automat, moge sie mylic... po czym poznac ?
Cytat:
spróbuj przekręcić pokrętło pod centralnymi nawiewami w prawo do oporu. To jest coś w rodzaju by-pass i jeżeli jest ustawione w skrajne lewe położenie, to dwa centralne nawiewy podają powietrze z zewnątrz bez chłodzenia/grzania.
Witam Opole Dzieki za rade, ale wydaje mi sie, ze jezeli chlodzi na postoju, bez zmiany pozycji tego pokretla, to podczas jazdy, tez powinno .
Ktos ma jakies pomysly jeszcze??? Goraco strasznie i jezdzic sie nie da
Witam
Posiadam Rovera 75 diesel automat
Nabijałem ostatnio klimę i odgrzybiałem dzialala raptem 3 dni a teraz nic nie dziala nawet ie chlodzi. Co to moze byc za usterka.
A posiadam klimatronic.
To może być wszystko - brak czynnika z powodu uszkodzenia zaworków niskiego i wysokiego ciśnienia klimatyzacji - sprężarka - skraplacz - zawór bezpieczeństwa i ect.
Nawet nabicie zbyt dużej ilości czynnika co w efekcie mogło skutkować rozszczelnieniem układu.
Najlepiej jak podjedziesz do jakiegoś serwisu od klimy.
Pomógł: 12 razy Dołączył: 05 Mar 2009 Posty: 178 Skąd: Szczecin
Wysłany: Sro Lip 22, 2009 15:51
U mnie klima tez pieknie chlodzila ale przy zmianie rorzadu zmieniajac filtr przeciwpylkowy zaproponowano mi zmiane czynnika na nowy i od razu zauwazylem zmiane.Przedtem ustawiajac temp 22 stopnie czulem zimno a teraz tylko zimny nawiew a sprezarka pracuje.Czuje ,ze mi rowniez sknocili
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum