Wysłany: Nie Lip 26, 2009 17:50 [Freelander] Subwoofer Harman/Kardon
Hej.
No i nabyłem freelandera Ma całkiem fajny system nagłośnienia Harman/Kardon.
Ale, żeby nie było za super to subwoofer coś charczy. Po cichu mu jeszcze idzie.. ale jak jest trochę głośniej to zaczyna niezbyt ładnie brzmieć.
O taki model:
http://www.roverlandparts...rsubwoofer.aspx
Rozkręciłem - w środku jest głośnik średnicy 16 cm i to on daje taki efekt.
Czy ktoś miał doświadczenie w wymianie takiego głośnika? Jakiś konkretnie model/typ dopasował aby ładnie grało?
SPAMU¦
Wysłany: Nie Lip 26, 2009 17:50 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pojemność całości to 8,3 litra (duże to nie jest). Natomiast co do bass-reflexu to.... nie ma.
Głośnik jest przykręcony do sklejki od strony membrany! Nigdzie nie widzę czegoś co by przypominało bass reflex.... albo się nie znam
Pomógł: 35 razy Dołączył: 20 Gru 2008 Posty: 775 Skąd: Głogów / Leeds w UK
Wysłany: Pon Lip 27, 2009 15:01
Może to zamknięta konstrukcja, głośnik membraną do środka to tylko oszczędność litrażu. Wtedy da się znaleźć odpowiedni 16cm zamiennik ale szału faktycznie nie będzie raczej spodziewać się można podobnego efektu
Pomógł: 25 razy Dołączył: 08 Maj 2008 Posty: 387 Skąd: Wrocław / Lubrza
Wysłany: Wto Lip 28, 2009 06:28
może skoro się uparłeś na takie rozwiązanie to przyjrzyj się subom od audi
gabarytowo podobnie wyglądają z tym, że pewnie będzie problem z umiejscowieniem tego.
4 przewody idą do samego głośnika czy do całego pudełka? może sygnał z zasilaniem?
a jeśli do głośnika to znaczy, że jest dwucewkowy.
może skoro się uparłeś na takie rozwiązanie to przyjrzyj się subom od audi
gabarytowo podobnie wyglądają z tym, że pewnie będzie problem z umiejscowieniem tego.
4 przewody idą do samego głośnika czy do całego pudełka? może sygnał z zasilaniem?
a jeśli do głośnika to znaczy, że jest dwucewkowy.
Nie uparłem się... tylko właśnie nie chciałbym tracić i tak niewielkiego bagażnika na wstawianie tuby. 4 przewody idą do samego głośnika wiec jest to tak jak piszesz głośnik dwucewkowy. Poszukam czegoś o zbliżonych parametrach i wstawię... mam nadzieję, że będzie lepiej
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum