Wysłany: Nie Sie 16, 2009 16:58 [R620] Glośny silnik...
Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1997
Witam!
Jakie sa sposoby na to by wyciszysc troche silnik o sporym przebiegu? Rozrzad byl zmieniony i czytalem cos o regulacji konta wtrysku, czy to pomaga? Czy moze regulacja zaworow? oraz ile +/- kosztuja takie uslugi?
Uklad wydechowy jest OK natomiast silnik strasznie glosny
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sob Lut 05, 2011 01:03, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Nie Sie 16, 2009 16:58 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 3 razy Dołączył: 24 Sty 2009 Posty: 62 Skąd: Z Białegostoku
Wysłany: Nie Sie 16, 2009 22:40
Jak miałem zły kąt wtrysku to nie był głośniejszy, tylko zaświecał się check engine i przestawał ciągnąć...Ja za sprawdzenie i ustawienie zapłaciłem coś koło 120 zł chyba.
Ja tam lubię swojego klekota, chociaż jak stoisz na światłach to słyszysz, że chodzi a nie zastanawiasz się czy przypadkiem nie zgasł ( jak mam w służbowym)
W R600 i R200 klekot jest niestety wyraźnie słyszalny ... w R600 jest tyle miejsca, że można sobie drugą grodź dorzucić lub 10cm wełny mineralnej Serio mówiąc to właśnie postarałbym się jakoś dodatkowo wygłuszyć ściane grodziową i tunel środkowy ... to powinno poprawić sytuację
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum