Głośniki to Blaupunkty serii GT metr kwadratowy skóry licówki troche kleju.
Wykręcamy boczek, rozlutowujemy panel z otworami na głośniki oddzielając go od boczku, zdzieramy stary materiał wycinamy w maskownicy otwór na głośnik(wystarczy usunąć tylko tą kratke), oklejamy panel skórą, dokładnie wycinamy otwór w skórze, kleimy jakąś chromowaną listwe ozdobną do rantu otworu i montujemy panel do boczku Następnie wymieniamy głośnik z dystansami, wytłumiamy drzwi matami, mocujemy zwrotnice do głośnika wysokotonowego, skręcamy do kupy i zrobione
[ Dodano: Pią Lip 31, 2009 13:30 ]
Z tym zahaczeniem butem to jest tak, że jeżdze z tymi głośnikami od roku i jeszcze nic sie nie stało, a pisze o tej przeróbce teraz bo świeżo sie zalogowałem na forum
_________________ NAWET JAK STOI ZJ....Y - JEST PIĘKNY....
Ostatnio zmieniony przez denirok Sob Sie 01, 2009 11:05, w całości zmieniany 1 raz
Fajnie widać jak pracują a i ta szmata nie wpada w rezonans
Głośnik spełnia inne zadanie, nie jest tam po to by na niego patrzeć. A ta szmata o której piszesz powinna być tam gdzie jest jej miejsce. Bo bez niej w tej klasie samochodu boczek wygląda jak.....przez okno
_________________ www.w-mp3.pl Nie trąb, robię co mogę
Sprzęcik może i marny ale kasy mi było szkoda bo chate kończe stawiać a to skarbonka jak cholera. W październiku jade do belgii po drugą 75ke dla żonki i wiem na 100%, że boczki też tak przerobie bo by mi chyba żyć nie dała
STAF czy ja cie dobrze rozumiem, stawiasz kawałek brudnego materiału nad skórę? boszzzzzzzze każdy kto to widział komentuje w ten sam sposób, że skóra, chrom i głośniki ze srebrnymi membramami dodają więkrzego smaczku tej angielskiej herbaciarni
Pomysł ok ale wykonanie troszkę razi.
-Krzywo docięta skóra w ogół obręczy
-Brak maskownicy. Całość wygląda jak niedokończona
Do tego dodał bym również materiał którym obiłeś. Nie używał bym skóry. Głośnik znajduje się na takiej wysokości gdzie powinno się go obić materiałem podobnym do wnętrza drzwi czyli np. alcantara. Efekt byłby dużo lepszy.
Gdyby głośnik znajdował się niżej tam gdzie zazwyczaj czyli na wysokości kieszeni było by ok ze skórą.
_________________ R400 1.4, R620Ti, R420Si, R400 2.0 Turbo, R200 Coupe, R800 Coupe Turbo ->
R200 Coupe Turbo & V8
A ja się nie zgodze z przedmówcą jak dla mnie to jest miód i orzeszki
W R75 jest dużo nieregularności, a ten projekt się w styl auta wpisuje bardzo dobrze (mam tu na myśli kolor obicia) bo jesli faktycznie coś jest krzywo wycięte to należało by to udoskonalić
Głośnik sam w sobie może nie jest czymś dla audiofila ale za to prezentuje się na drzwiach 75-tki fantastycznie
skusił bym się nawet na stwierdzenie ze zakrycie go maskownicą było by zbrodnią
skusił bym się nawet na stwierdzenie ze zakrycie go maskownicą było by zbrodnią
A to dlaczego? Maskownice można zrobić pod auto tak jak się chce w takim kolorze jak się chce i w takim kształcie jak się chce. Można dać większe oczko i głośnik będzie widać dość dobrze.
_________________ R400 1.4, R620Ti, R420Si, R400 2.0 Turbo, R200 Coupe, R800 Coupe Turbo ->
R200 Coupe Turbo & V8
GREG-SI, małeś kiedyś w ręku skóre licówke?..., maskować głośniki- po co, są w takim miejscu że nic im nie grozi, no chyba że ktoś na złość by zaczął źgać np parasolką.
Co do wykończenia to już jest ok i tu ci przyznaje racje było troche nie "teges"
POZDRO
denirok, nie wiem czy miałem do czynienia z taką skórą. Jednak to jest dla mnie mało ważne. Tutaj pasuje coś miłego/ciepłego co nawiązywałoby do obicia drzwi. Skóra tak średnio pasuje na takiej wysokości.
O maskowanie w Twoim wypadku chodzi tylko o kwestię estetyczną. O nic więcej. Mi takie wystawianie głośnika kojarzy się tylko (nie urażając nikogo) ze starym golfem w którym na półce siedzą jakieś stare głośniki.
Wiadomo że Ty jako właściciel i inwestor w auto podejmujesz decyzje i robisz tak jak Tobie się podoba. I to jest najważniejsze by Tobie odpowiadało to co zrobiłeś.
A to co napisałem to tylko sugestie i moje czysto osobiste opinie
denirok napisał/a:
Co do wykończenia to już jest ok i tu ci przyznaje racje było troche nie "teges"
I git. Ja już 4 miechy robię u siebie w samochodzie i końca nie widać. Przynajmniej udało Ci się dostać skórę w zbliżonym odcieniu bo u mnie jest tragedia
R200 Coupe Turbo & V8
GREG-SI skórka skórką odcień odcieniem, niektórym podoba sie to czy tamto i oto chodzi nie udoskonala się furki dla innych tylko dla siebie.
Jak chcesz to możesz mi wysłać próbke jakiego kolwiek materiału(chodzi o kolor) a ja pojade do importera skóry i prześle ci próbki przybliżonego koloru skórki a ty już sobie sam zamówisz co ci będzie odpowiadać, niestety ja dobierając skóre na boczki nie miałem jeszcze takich możliwości bo nie było jeszcze tego importera.
denirok, ja nie wiem czy przypadkiem za jakiś czas nie będę zmieniał kolorystyki wnętrza więc póki co zostanie tak jak jest
a ile może kosztować taka zabawa z doborem koloru? Nie musi być jakaś super gatunkowa skóra. Wystarczy skaj
R200 Coupe Turbo & V8
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum