Wysłany: Sro Sie 05, 2009 20:02 [Honda Accord] Poduszka silnika.
Typ: TDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1996
Witam,
Nie znalazłem odpowiedzi na problem, który mnie trapi stąd nowy temat.
Mam Honde Accord z 96r. z silnikiem 2.0 TDi. Problem tkwi w tym, że podczas przyspieszania, mniej więcej między 70, a 90km/h cały samochód drga. Z pewnością jest uszkodzona przednia poduszka silnika (a może coś jeszcze?) Moje pytanie brzmi: czy poduszka od Rovera, konkretnie ta z Tomateam
Pomógł: 1 raz Dołączył: 27 Maj 2008 Posty: 111 Skąd: Lublin
Wysłany: Sro Sie 05, 2009 21:46
nie wiem jak u ciebie ale ja jak miałem Rovera 623 si , to przy podobnych objawach okazało się że na przegubie lewym wewnętrznym były wytarte kamienie i przenosiło wibracje na całą karoserie . ale jak dobrze pamiętam to zaczynały się wibracje tak od 30/40 km/h do 70/80 km/h . Wymieniłem przegub i wszystko wróciło do normy
Byłem z autkiem na stacji diagnostycznej i przemiły Pan powiedział mi, że z tego co widzi podwozie jest OK poza tą właśnie nieszczęsną poduszką. Stąd właśnie moje pytanie czy powyższa poduszka powinna pasować.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum