Wysłany: Nie Maj 26, 2013 11:35 [R620 Ti] Nie trzyma na biegu i inne...
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1995
Witam,
Przeszukałem forum ale do tego auta nie ma zbyt dużo info. Nabyłem nie dawno bardzo bardzo tanio sprawne Ti, przejechało pół polski bez problemu, odpala po dwóch tygodniach na dotyk - więc jest nieźle. Boli go natomiast kilka spraw.
Na pierwszy rzut lecą uszczelki. Pokrywy, przegubów, wybieraka itd. To jest szczegół.
Mam pytanie odnośnie tego co może być główną przyczyną, że auto pozostawione na biegu na wzniesieniu skokowo stacza się (na każdym biegu). Ponadto, jadąc słychać jakieś tyrkotanie, najwyraźniej na trzecim biegu. Do tego dźwięk chyba łożyska oporowego, który znika po wciśnięciu pedału sprzęgła.
Chcę te auto zrobić i jeździć nim trochę bo utrzymane dobrze jest bezawaryjne.
Pomóżcie....
SPAMU¦
Wysłany: Nie Maj 26, 2013 11:35 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
do ti jest skrzynia c6FTUT pasuje od 1.8 skrzynia ma te same przełożenia i prędkości wymieniasz tylko torsena skrzynia B6BFT na 1 i 2 biegu jest szybsza o 5km/h przy 4000 obrotów ale na 5 biegu wolniejsza kupisz za 200-300zł
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum