Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1999
witam
chcialem zapytac co moze byc przyczyna: klimatyzacja szczelna, nabita, sprezarka nie zalacza z przycisku choc dioda sie pali, sprezakrka podlaczona "na krotko" zalacza - sprawna, gdzie szukac przyczyny - bezpieczniki czy jaka??? nadmienie ze jedna rurka miala dziure i trzeba bylo pospawac, wiec moze ktos przed sprzedarza podlaczyl przycisk w inne miejsce tak aby tylko dioda swiecila????
pozdrawiam,
michal.
Ostatnio zmieniony przez szoso Czw Lis 18, 2010 18:00, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Wto Lip 21, 2009 05:53 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Ja proponuje po nitce do klebka.
Zacznij od dostania sie do samego wlacznika, moze on nie dziala tak jak ma dzialac moze tylko sie zaswieca ale nie przelacza na pozycje "wlacz"
a jesli nie to sprawdz kable od samego wlacznika az do klimy
tu masz schemat od klimy co prawda z 45
ale u mnie w 220 jest to samo co w 25
wiec i u ciebie powinno byc to samo
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Klima nabita, szczelność sprawdzona.
Czy niesprawny czujnik temperatury płynu chłodniczego może być przyczyną że sprężarka się nie włącza? Kabelek od wentylatora chłodnicy jest oczywiście odłączony żeby wiatrak śmigał.
Dodam tylko że dioda we włączniku świeci.
Steryd... Ty wiesz dużo o mojej "Zośce" ze Szczecina
Gadaj bo na pewno wiesz o co kaman z tą klimatyzacją
Dodam tylko że chodzi o R45 1.8 benzyna z 2000 roku.
Pomógł: 22 razy Dołączył: 19 Maj 2008 Posty: 629 Skąd: Gliwice
Wysłany: Czw Lip 23, 2009 18:02
Zaglądnij pod schowek w kabinie, na lewo są dwa kabelki (kolorów nie pamiętam, chyba niebieski i jakiś tam inny). Sprawdź je dokładnie, u mnie konektor trzymał się tylko na izolacji, w środku była przerwa, a wzrokowo wyglądało ok.
_________________ ɹɐɾʇǝq ɯɐıʍɐɹpzod
nie ma za co- kliknij POMÓGŁ
R420 Di'97,był
R111 LSi'96,był
R420 Di'97,był
R75 CDT+'02,jest
MG TF '04,jest
Czujnik wymieniony a klima jak stała tak stoi już nie mam siły.
[ Dodano: Wto Sie 04, 2009 13:16 ]
Znalazłem winowajcę. Tylko że go zagubiłem i nie wiem co mam zakupić.
Na obrazku zaznaczyłem o który bezpiecznik/przekaźnik chodzi.
Przypominam.
R45 2000r. 1.8 Benzyna.
Hrabia rozwiązałeś problem? U mnie po zimie też coś niedobrego stało się z klimą. Po włączeniu przycisku kontrolka się pali, wentylatory się kręcą, a sprężarka nie chodzi W wolnym czasie będę walczył.
Dzisiaj sprawdziłem bezpieczniki (dwa w komorze silnika, zgodnie ze schematem) i są sprawne, przekaźnik zamieniłem z tym od świateł przeciwmgłowych co też nic nie dało. Po odpięciu wtyczki od sprężarki miernik nie wykazał na niej żadnego napięcia. Wentylatory się kręcą a sprężarka nie
Jeszcze kilka tygodni temu wszystko śmigało jak trzeba. Ma ktoś może pomysł co jeszcze można sprawdzić? Czy jeśli uszkodzony byłby jakiś czujnik, to wentylatory by się kręciły po włączeniu klimy?
Czy to, że niedawno wymieniałem akumulator może mieć jakikolwiek wpływ na zaistniałą sytuację?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum