Wysłany: Sro Sie 12, 2009 09:53 [R25 1.4 16v 00] Świece - Gdzie szukac i jakie zastosowac...
Witam chcialbym wymienic sobie swiece - tak profilaktycznie boo nie wiem czy poprzedni wlasciciel to robił... ale nie wiem czy moge sobie je sam wymienic czy to prosta sprawa ? moze ktos wymienial sobie w Rover-ku 25... i jakie zastosowac - czy kable tez musze wymienic ?
Ps:Szukalem na forum i nic o wymianie nie moglem znalesc:/
SPAMU¦
Wysłany: Sro Sie 12, 2009 09:53 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Zobacz to.
http://www.moto.autocentr...amochodowe.html
Czytałem gdzieś ze powinno się wymienić po przejechaniu ok.45.000km. Na gazie wcześniej. Ludzie z forum robili to sami.
_________________ www.w-mp3.pl Nie trąb, robię co mogę
Pomogła: 70 razy Dołączyła: 24 Sie 2007 Posty: 1716 Skąd: Zabrze
Wysłany: Sro Sie 12, 2009 11:26
Spokojnie. Zakładam, że benzyna. 4 świece, ściągasz pokrywę zaworów pokażą Ci się kable. ściągasz fajki z kablami ze świec, odkręcasz świece kluczem do świec, jak się nic nie zapiekło to z 10 min roboty
gdyż z takimi kupiłem, przejechałem na nich blisko 30tys.km, niedawno je sprawdzałem, wyglądają jak nowe i narazie nie zamierzam ich zmieniać, a autko śmiga super ,pozdr......
gdyż z takimi kupiłem, przejechałem na nich blisko 30tys.km, niedawno je sprawdzałem, wyglądają jak nowe i narazie nie zamierzam ich zmieniać, a autko śmiga super ,pozdr......
Ja osobiście odradzam te świece gazownikom , kupiłem takowe, na benzynie super chodziły na gazie przy obrotach od 1200 do 3000 pod delikatną górkę szarpało. Niestety nie pomogła nawet regulacja gazu aby całkowicie zniwelować szarpanie.
świeczki sprzedałem
Pomogła: 70 razy Dołączyła: 24 Sie 2007 Posty: 1716 Skąd: Zabrze
Wysłany: Pon Sie 17, 2009 10:22
Ja miałam platynowe Bosch, NGK ma w katalogu więc muszą istnieć. Też dojrzewam do zmiany, ale zastanawiam się czy inwestować w platynowe czy przejść na zwykłe
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum