Wysłany: Nie Sie 16, 2009 13:29 [R200, '99, SD] Przekładka silnika od hondy
Witam,
miałem awarie silnika i został przełożony od Hondy.
Nie pasowało koło zamachowe ale zostało zastąpione starym.
Silnik ładnie pracuje...
Jednak mam kilka pytań:
Świeci się cały czas kontrolka check engine - jakiś czujnik jest inny co zrobić aby zgasła. Nie mam możliwości podłączenia do komputera, możliwe że czujniki są inne i to jest przyczyną?
Pasek/ki rozrządu są inne niż w roverze? Chodzi mi dokładnie o rolki napinające - są bardzo drogie- i chce przełożyć od silniczka starego, tam niedawno były wymieniane wraz z rozrzadem. Będą pasować?
Silnik od hondy 2.0 TD wygląd niemal identyczny jak rovera.
Moge spodziewać się jeszcze jakiś problemów?
SPAMU¦
Wysłany: Nie Sie 16, 2009 13:29 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Świeci się cały czas kontrolka check engine - jakiś czujnik jest inny co zrobić aby zgasła. Nie mam możliwości podłączenia do komputera, możliwe że czujniki są inne i to jest przyczyną?
sTERYD, niestety w wersji SD ten sposób ze "spinaczem" nie zadziała Rolki i paski będą takie same. Rolki jeśli niedawno wymieniałeś to możesz założyc te same, paski (a szczególnie ten dłuższy założyłbym jednak nowy).
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum