Dziś pojechałem do mechanika i na podnośniku jak razem patrzyliśmy jest dziura w skrzyni jakby cos wybiło to od środka
Stad moje pytanie jaki rodzaj skrzyni jest w silniku z seri T jest to skrzynia 5 biegowa czy można założyć skrzynię 6 biegową jake oznaczenia maja skrzynie przegłądałem forum i tak średnio znalazłem informację
dzięki za pomoc
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sob Lut 05, 2011 01:00, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pią Sie 21, 2009 14:11 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
dowiedziałem się juz ze jednak skrzynia posiada drobną różnicę w stosunku do diesla skrzynia pasuje to jest pewne lecz do benzyny posiada tzw torsen - samoblokujący się mechanizm różnicowy i stąd moje pytanie czy jak zakupię skrzynię z diesla da się ten mechanizm tam przełożyć bo jeśli tak to byłoby po kłopocie, licze na waszą pomoc
na duuży % obudowa będzie taka sama i nie powinno być problemu z zamianą wnętrza - moim zdaniem najlepiej będzie przerzuciś kompletne wnętrze z Twojej obecnej skrzyni do nowej obudowy ... ale to niech najlepiej mechanik oceni po rozpołowieniu skrzyni i ocenie stanu zębatek itp.
Raczej wymieniać ... zresztą sam ocenisz w jakim są stanie bo i tak skrzynia będzie rozpołowiona .... żałuję, że ostatnio jak miałem wyjętą skrzynię, ze nie zajrzałem do środka, bo na moje ucho trochę nie tak pracuje ale cóż ... jak się posypie będę się martwił
w R600 dieslu tylko jedna skrzynia była ... a skrzynia PG1 była też w innych modelach obudowa powinna być taka sama ... różnica moze być w samej poduszce silnika i mocowaniu wysprzęglika .... tego niestety nie wiem dokładnie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum