Wysłany: Pią Sie 21, 2009 21:48 [R75] Problem z wentylatorem
Typ: CDTi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2000
Jestem od kilku dni szczęsliwym posiadaczem ROVERka 75 autko boskie .... mam tylko klopot z klima chyba wentylator.... czytałem porady Mariana K i zastanawiam czy jest jakas inna mozliwośc sprawdzenia przyczyny niedziałajacego wentylatora???? i czy jak juz sie do niego dobiore to czy faktycznie przyczyna bede wytarte szczotki???? prosze o porade. pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sro Gru 08, 2010 19:06, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pią Sie 21, 2009 21:48 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
twoje pytanie to masło maślane po pierwsze określ na czym polega twoje uszkodzenie, co sie kiedy dzieje, wtedy coś możemy poradzić, po drugie nie mam pojęcia czy to mogą być szczotki czy np rezystor jak nie wiem co sie dzieje
po trzecie : szerokiej drogi i miłego użytkowania
ps: pilnuj sprzęgła:)
na forum i na stronie rovera masz sposób sprawdzenia wentylatora - jak powinien działać, sprawdz zgodnie z instrukcją. Wtedy będziemy mieli pewność, podobne objawy również ma zacynający sie silniczek serwo klimy.
Pierw sprawdz zgodnie z opisem działanie wentylatora
Pomógł: 12 razy Dołączył: 05 Mar 2009 Posty: 178 Skąd: Szczecin
Wysłany: Sob Sie 22, 2009 19:16 Re: [R75 2.0CDTi '00] problem z wentylatorem
Co powiecie na to ponizej.Musze u mnie zamontowac i bede mial odczyt temp w stopniach a nie orientacyjnie.Cena 50 euro-wystaczy zasilanie i jeden kabelek podlaczyc do K-BUS.Musze sie dowiedziec jak zamowic w Holandii
Wysłany: Sob Sie 22, 2009 19:19 Re: [R75 2.0CDTi '00] problem z wentylatorem
marynabiala napisał/a:
Co powiecie na to ponizej.Musze u mnie zamontowac i bede mial odczyt temp w stopniach a nie orientacyjnie.Cena 50 euro-wystaczy zasilanie i jeden kabelek podlaczyc do K-BUS.Musze sie dowiedziec jak zamowic w Holandii
heh fajna zabawka, ale lepiej załatw schemat to sami zrobimy za 20 zł
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum