Hej
od początku zakupu nie paliła mi się kontrolka od oleju (przy starcie się powinna zapalać). I teraz tak, wczoraj sprawdziłem żarówkę jest sprawna i nie wiem co dalej.
pomyślałem o bezpiecznikach, ale z tego opisu jednoznacznie nie wiadomo który to może być.
SPAMU¦
Wysłany: Pią Sie 28, 2009 11:06 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
sprawdź przewód od czujnika ciśnienia oleju. jak spadł, albo się przerwał, to kontrolka nie będzie się świecić.
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Bidi [Usunięty]
Wysłany: Pią Sie 28, 2009 16:32
azer, przerabialem temat ostatnio walczylem z 3 tyg z tym ale po kolei pewnego dnia przestala sie palic kontrolka wiec posprawdzalem pierwsze kontrolke i bylo oki wiec nastepny krok to czujnik, pojechalem kupilem jakis nieorginalny wloski wlozylem dziala i trwalo to tak z dzien i pozniej znow to samo, kupilem znow taki sam czujnik i bylo tak samo az wkoncu sie i podjechalem na szrot u nas i kupilem orginalny ale uzywany (sprawny) i wszystko dziala a i jeszcze w miedzy czasie myslalem ze moze to wina przewodu i wymienilem wtyczke ale pewnie wtyczka byla oki tylko wina czujnikow kup orginalny nawet uzywany i powinno byc oki:) w Hondzie chcieli za taki czujnik ok 150 zl pozdrawiam
azer, ściągnij wtyczkę z czujnika i dotknij do masy (jeśli jest dwupinowy czujnik, to zewrzyj oba piny/przewody we wtyczce ) ... jak się zaświeci kontrolka, to znaczy, że instalacja jest ok i winny jest czujnik, jeśli się nie zaświeci to przyczyny poszukać trzeba w instalacji
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum