Wysłany: Sob Sie 29, 2009 16:08 [R620] Szybkie zużywanie się amortyzatorów
Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: wszystkie
Witam
Jeśli ktoś może to niech pomoże!!!
Wymieniłem wszystkie amortyzatory na nowe, po 2 miesiącach na badaniu w stacji diagnostycznej ich skuteczności tłumienia wynosiły od 47% do 66%. Więc wymieniłem je znowu na inne, nowe. Po miesiącu i przejechaniu około 1000 km znowu przeprowadziłem badania na stacji diagnostycznej. Wynik był następujący: przednie 75%-79%, tylne porażka 45%-48%. Pierwsze amortyzatory - reklamacji nie uznano, w opini napisano, że: "Silne boczne wypolerowanie na tłoczyskach amortyzatorów jednoznacznie wskazuje na działanie nadmiernych sił bocznych na tłoczyska wszystkich amrotyzatorów". Wyżej wymienione amrotyzatory zostały zamontowane zgodnie z prcedurą i jestem w kropce. Co może być przyczyną tak szybkiego zużycia amortyzatorów??
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sob Lut 05, 2011 00:20, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Sob Sie 29, 2009 16:08 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 28 razy Dołączył: 12 Lip 2007 Posty: 564 Skąd: Wysokie Mazowieckie
Wysłany: Sob Sie 29, 2009 17:55
Czy poza wynikami ze stacji diagnostycznej były jakieś przesłanki świadczące o zużyciu amortyzatorów? Wiem, że może to się wydać głupim pytaniem, ale ja w te pomiary w ogóle nie wierzę. (Bo jak wierzyć, skoro stacja diagnostyczna dla w ogóle nietrzymającego amortyzatora daje wynik 55%... A dla nowiutkiego 78%).
_________________ Hasła są jak majtki. Nie zostawiaj ich w miejscu, w którym inni mogą je zobaczyć, zmieniaj je regularnie ...i lepiej nikomu nie pożyczaj.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum