Pomógł: 44 razy Dołączył: 13 Sie 2009 Posty: 986 Skąd: ..: R-M :..
Wysłany: Wto Wrz 01, 2009 15:51 [R45 iDT 02'] Jakie żarówki za zegarami?
Witam.
W Rave'ie nie mogę się dokładnie rozczytać jakie żarówki powinny iść pod dane wskaźniki więc chciałbym o to zapytać Was. Mam przepalone żarówki za wskaźnikiem SRS, za wskaźnikiem rezerwy paliwa jak i całym wskaźnikiem pojemności paliwa. Chciałbym kupić odpowiednie żarówki zanim wyjmę zegary, bo nie chcę dwa razy tego samego robić. Proszę więc o dokładne modele żarówek jakie powinienem kupić za podane wyżej wskaźniki.
Z góry dziękuję.
SPAMU¦
Wysłany: Wto Wrz 01, 2009 15:51 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Wto Wrz 01, 2009 17:41
Nie czytałem ponieważ jest tam opis zmiany oświetlenia w R400, a te zegary są nieco inne. Mi chodzi tylko o typ żarówek jaki jest stosowany w zegarach R45.
Wysłany: Sro Wrz 02, 2009 17:54
Napisałem, odczytał, ale to tyle więc wnioskuję, że nie bardzo wie lub pamięta jakie żarówki były tam wrzucane. Muszę w takim razie szukać dalej kogoś kto już wymieniał żarówki za zegarami
Gdybym rozmontowywał zegary to bym wymienił wszystko na diody z jednego powodu - zeby sie juz więcej nie spaliły...
Chociaż jak napięcie pójdzie za wysokie to i LEDy się sfajczą.
Ostatnio zmieniony przez sobrus Czw Wrz 03, 2009 10:42, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: Czw Wrz 03, 2009 10:39
No tak, ale nie wiem jak się one zachowają. Diody przede wszystkim świecą punktowo więc nie mam pewności, że będzie to wyglądało tak jak wygląda teraz przy zwykłych żarówkach
Pomógł: 63 razy Dołączył: 10 Sie 2007 Posty: 1453 Skąd: Busko-Zdrój
Wysłany: Czw Wrz 03, 2009 10:57
PopaY napisał/a:
No tak, ale nie wiem jak się one zachowają. Diody przede wszystkim świecą punktowo więc nie mam pewności, że będzie to wyglądało tak jak wygląda teraz przy zwykłych żarówkach
Ja użyłem bialych diod i dodatkowo starłem na papierze ściernym czubki, żeby swiatło było bardziej rozproszone.
Na diodję do dlugich nałożyłem taki niebieski gumowy kapturek, jakie czasem można spotkać na żarówkach, bo za mocno świecila.
Na kierunki też nalożylem kapturki, tylko sielone, bo bez nich kolor był jakiś taki dziwny, jakby morski, czy coś...
_________________ >lepiej głupio zapytać, niż mądrze coś spie....lić<
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum