Pomógł: 2 razy Dołączył: 25 Mar 2008 Posty: 258 Skąd: Wałbrzych
Wysłany: Nie Sie 30, 2009 16:36 [R400] Czy Rover 400 to jakieś dziwo ?
Dlaczego w tak wielu miejscach milczeniem pomija się Rovera 400 ? Nawet oglądając ten wykaz widać wszystkie modele, ale nie 400 :) i biedny użytkownik musi sam dochodzić "któremu najbliższa" jest jego 400ka.
W sklepach i serwisach też mnie to dobija, gdy sprzedawca pyta:
- jaki model?
- 400
- ... ale 400 ile?
- samo 400
- hmm... nie ma takiego rovera ;)
itd
SPAMU¦
Wysłany: Nie Sie 30, 2009 16:36 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 44 razy Dołączył: 13 Sie 2009 Posty: 986 Skąd: ..: R-M :..
Wysłany: Nie Sie 30, 2009 16:39
400 to nazwa modelowa, ale generalnie pełnym modelem reguluje silnik. Ty masz oczywiście 420SDi. To nie jest takie dziwne, ja mam tak samo przy modelu 600, tak samo jest też przy modelu 200. Nie masz się co denerwować Mechanicy i sprzedawcy pytają żeby wiedzieć jaką wersję silnikową masz i tyle.
A co do wykazu to zauważ, że na samej górze jest wyraźnie napisane "400" W tabeli podane są oznaczenia wersji silnikowych.
Wysłany: Nie Sie 30, 2009 16:55
kasjopea - ok ;)
Ja to już wiem, poczytałem i arty, itd.
Pytanie tylko dlaczego w tych tabelach nie uwzględniać również i "czystej" wersji 400 dla przejrzystości skoro taki model z fabryk wychodził.
Załóż hipotetycznie, że furkę kupiła pani Krysia spod 27 ;) z tipsami na metr ;).
Nie wnika, nie czytuje forum, nie onanizuje się swoim autkiem.
Dostaje taką oryginalną tabelkę z roverami i...
- Pan ma rację! Faktycznie nie ma takiego rovera! Mam podróbkę! ;)
Załóż hipotetycznie, że furkę kupiła pani Krysia spod 27 z tipsami na metr .
- Pan ma rację! Faktycznie nie ma takiego rovera! Mam podróbkę!
_________________ www.w-mp3.pl Nie trąb, robię co mogę
w 97 roku zniesiono zapis w 400 pojemność silnika. Doszło wtedy też lepsze wyposażenie seryjne białe kierunki przednich lamp.
Później doszły białe kierunki na błotnikach i bębny z tyłu i na koniec białe kierunki lamp tylnych i chyba zaczęto malować czarny element występujący na dole zderzaka w wersji htb.
Tyle z informacji ode mnie
_________________ R400 1.4, R620Ti, R420Si, R400 2.0 Turbo, R200 Coupe, R800 Coupe Turbo ->
R200 Coupe Turbo & V8
kasjopea - ok
Załóż hipotetycznie, że furkę kupiła pani Krysia spod 27 z tipsami na metr .
- Pan ma rację! Faktycznie nie ma takiego rovera! Mam podróbkę!
A skąd ma wiedzieć biedny Pan Miecio ze sklepu z częściami do jakiej wersji silnikowej ma dać część skoro Pani Krysia wie tylko, ze ma Rovera 400? We wszystkich katalogach jest rozgraniczenie na wersje silnikowe według starego nazewnictwa czyli np 416, 420 itd. Swoją drogą nie spotkałem się jeszcze aby w katalogu był Rover 218SD zawsze są 218SLD i 218GSD...
_________________ Jeśli twierdzisz, ze szukałeś i nie znalazłeś to znaczy, ze kłamiesz.
a ja jak kupowałem wahacze to był wykaz że do 400 i nie było że np.do 416 czy 420
kupując części czasem muszę podać samo 400 a czasem 420
jak już wyżej napisano 400 ogarnia wszystko jeśli chodzi o model a szczegóły reguluje silnik
Wysłany: Czw Wrz 03, 2009 21:34
Pływak napisał/a:
A skąd ma wiedzieć biedny Pan Miecio ze sklepu z częściami do jakiej wersji silnikowej ma dać część skoro Pani Krysia wie tylko, ze ma Rovera 400?
Nie rozumiemy się. To że w dalszej części rozmowy należy uściślić czego potrzebujemy przez podanie najczęściej rocznika, pojemności i rodzaju motoru (diesel/benzyna), to oczywiste. Chyba w każdej furze tak jest. Tylko raz jeszcze powtarzam. To Ty (my) musimy widzieć, że mój rover 400, to tak naprawdę 420ka, bo jak trafisz na tępego/młodego/leniwego sprzedawcę, to looknie w katalog i powie..."do 400? ... to nie ma" i nie dziwota skoro oznaczenie czystego 400 nie ma nawet w roverowskiej tabelce. O to mi chodzi, że wcześniejsze modele są sprecyzowane, późniejsze sprecyzowane - a 400.. jakaś tak poza nawiasem
Żeby była jasność.
Znam zasady, wiem skąd to się wzięło, tylko ten myk marketingowy rovera oceniam bardziej jako strzał we własne kolano , który zadymia zamiast pomagać
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum