Wysłany: Nie Paź 04, 2009 20:51 [Skoda Favorit 135] Szarpie na gazie
Witam,
W ostatnim czasie pisałem na forum z prośbą o porady jaki samochód wybrać na dojazd do pracy, ale niestety zakup samochodu musiałem przesunąć na późniejszy termin (koniec października początek listopada) z tego powodu dojeżdżam do pracy skodą favorit i mam problem z gazem.
Przy dodawaniu gazu szarpie, jak przełączę na benzynę nic takiego się nie dzieje pojawia się dopiero po przełączeniu na gaz jak chcę przyspieszyć, ruszam pod górkę itp. Wymieniłem świece, kable i palec ale nic to nie dało.
Czy to może być kwestia wyregulowania instalacji gazowej?
Ostatnio zmieniony przez AndrzejekA8 Pon Paź 05, 2009 13:51, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Nie Paź 04, 2009 20:51 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Na 90%.
Ja bym podjechał do gazowników, wymienił filtry gazu (może są zapchane i za go mało podaje w czasie przyspieszania) i poprosił o regulację.
Jeśli instalacja ma więcej lat, to może też się okazać, że trzeba wymienić membrany w parowniku (wydaje mi się, że to koszt jakichś 200 zł).
I sprawdź jeszcze w jakim stanie jest filtr powietrza (to nie powinno mieć bezpośredniego wpływu, ale może ją troszkę "odmulić").
A, i popraw temat - powinno być "[Skoda Favorit 135] Szarpie na gazie" - w [] tylko model, a reszta dalej. Temat poprawia się naciskając "Edytuj" przy pierwszym poście.
_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum