wydaje mi sie że jest, chłodnica coolera z tego co pamiętam jest mocowana po środku z przodu przed chłodnicami wody i klimy.
z penością konieczne będą jakieś przeróbki by wszystko dobrze sie ułożyło.
a skoro niechesz jej montować to po co Ci ta informacja ?
Pomógł: 387 razy Dołączył: 15 Mar 2007 Posty: 4424 Skąd: Oświęcim
Wysłany: Czw Wrz 10, 2009 20:56
vwjacek napisał/a:
Chcę założyć do budy w której był 2.0 v6... obecnie jest już tam silnik który "wymaga" coolera
W porządku, rozumiem, chodziło tylko o temat, czasem przydaje się taka konkretyzacja przy wyszukiwaniu, zresztą skoro zasady tego wymagają, to się ich trzymajmy. Teraz jest wszystko O'Kay .
Wysłany: Pią Wrz 11, 2009 14:47
Po pierwsze, nawet nie chce Ci się dokładnie przyjrzeć jaki ma nick, po drugie prosisz o pomoc, a potem nazywasz ogół forumowiczów "fachowcami od wymiany żarówek", a po trzecie niepotrzebne są już Twoje ironiczne uwagi do mnie. Aha, po czwarte, jak w takich wypadkach często bywa, słowo "przepraszam" za to co napisałeś nawet nie przyszło Ci do głowy. Koniec OT.
[ Dodano: Pią Wrz 11, 2009 15:48 ]
"Po pierwsze" już nieaktualne, bo poprawiłeś, chociaż tyle, dziękuję.
Pomógł: 3 razy Dołączył: 11 Cze 2009 Posty: 91 Skąd: ja to wiem....
Wysłany: Pią Wrz 11, 2009 15:04
Kolego Thef
Wymiana żarówki w R75 wcale nie należy do prostych czynności...więc się tak nie napinaj, widocznie bierzesz wszystko zbyt personalnie skoro jednak obraziła Cię moja uwaga...Tak już niestety jest na forach,że jeżeli pojawi się jakiś banalny problem jest masa odpowiedzi,z trudniejszymi zagadnieniami jest gorzej...
Generalnie moje auto będzie myślę dość kontrowersyjnym egzemplarzem więc liczyłem na parę podpowiedzi,gdyż mam do czynienie tylko z wersją benzynowa Rovera 75....
Trudno...zdejme dziś zderzak,i ocenie na jaki cooler tam jest miejsce...
Wysłany: Pią Wrz 11, 2009 15:22
vwjacek napisał/a:
Kolego Thef
Wymiana żarówki w R75 wcale nie należy do prostych czynności...więc się tak nie napinaj, widocznie bierzesz wszystko zbyt personalnie skoro jednak obraziła Cię moja uwaga...
Kolego vwjacek, nie próbuj teraz robić sobie drwin ze mnie. Wcale się nie napinam, a Ty nie pisałeś o ciężkiej wymianie żarówek w r75, tylko zadrwiłeś sobie z osób piszących na tym forum. Prosta sprawa, nie wiem dlaczego nie potrafisz przyznać się do błędu. To nie forum Onetu i nie pozwalamy na takie rzeczy. Jeżeli uważasz, że nie mam racji napisz odwołanie do innego moderatora lub administratora. Koniec tematu z mojej strony.
Pomógł: 166 razy Dołączył: 27 Mar 2007 Posty: 2965 Skąd: Sędziszów
Wysłany: Pią Wrz 11, 2009 19:49
vwjacek, to może lepiej byś wytłumaczył co za silnik tam włożyłeś, czy są oryginalne chłodnice, czy mocowania przesunąłeś, co zmodyfikowałeś, jakaś fota byłaby wskazana, wtedy możemy Ci pomóc w miarę możliwości. Czy ty uważasz, że my szklane kule mamy i wiemy czy ci się IC zmieści? Na dodatek nie napisałeś jaki IC, od czego, skąd my to mamy wiedziec??? Ja Ci moge jedynie na ten napisac, jak jest w CDT umieszczony...
Wysłany: Pią Wrz 11, 2009 21:52
Rowan napisał/a:
vwjacek, to może lepiej byś wytłumaczył co za silnik tam włożyłeś, czy są oryginalne chłodnice, czy mocowania przesunąłeś, co zmodyfikowałeś, jakaś fota byłaby wskazana, wtedy możemy Ci pomóc w miarę możliwości. Czy ty uważasz, że my szklane kule mamy i wiemy czy ci się IC zmieści? Na dodatek nie napisałeś jaki IC, od czego, skąd my to mamy wiedziec??? Ja Ci moge jedynie na ten napisac, jak jest w CDT umieszczony...
Nie podejrzewam nikogo o posiadanie szklanej kuli...:)
Więc w pierwszym poście napisałem dokładnie o co mi chodzi...
Cytat:
Czy w budzie 2.0 v6 jest miejsce na założenie intercoolera z R 75 diesla?
Proszę o przeczytanie ze zrozumieniem mojego pierwszego posta....
Pozdrawiam wszystkich
Edit:
Chłodnice chciałbym zostawić z 2.0 v6,z tego co dzisiaj zaglądałem icek wszedłby tak jak było napisane wyżej-przed chłodnice klimy i wody.
Nie wiem teraz czy obudowa wentylatora jest taka sama w dieslu i benzynie.
Pomógł: 166 razy Dołączył: 27 Mar 2007 Posty: 2965 Skąd: Sędziszów
Wysłany: Sob Wrz 12, 2009 07:33
vwjacek napisał/a:
Nie wiem teraz czy obudowa wentylatora jest taka sama w dieslu i benzynie.
Obudowa jest inna, bo chodnica jest inna. IC w dielsu jest nie zbyt duże i niezbyt grube, zostaje sporo luzu do okoła. Nie powinno byc problemu z włożeniem go tam. A możesz w końcu powiedziec, jaki silnik przeszczepiasz?
Wysłany: Sob Wrz 12, 2009 21:56
Moge powiedzieć...ale nie chce
jak skończę to dam parę fotek...i może jakiś wykresik z hamowni.
Na razie nie mam zbytnio czasu,silnik już wisi,została elektryka,wydech,orurowanie; wszystko co dookoła silnika
Wysłany: Nie Wrz 13, 2009 16:09
vwjacek napisał/a:
Moge powiedzieć...ale nie chce
To w takim razie pytanie: Jakim cudem można bez szklanej kuli odpowiedzieć na Twoje pytanie? Choć powiem szczerze, czytając "ze zrozumieniem" Twoje pytanie można bez problemu odpowiedzieć, że tak, jeżeli z r75 wyjmiesz silnik 2.0 V6, to na 99% gdzieś tam się zmieści w pustej komorze jakiś intercooler .
Wysłany: Nie Wrz 13, 2009 20:05
Pisanie o spinaniu, obrażaniu się i inne sztuczki może działają na innych forach, tutaj nie. Popełniłeś błąd i nie umiesz tego przyjąć na klatę. Prosisz o pomoc, a sam nie chcesz w tym względzie współpracować. Tyle ode mnie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum