Wysłany: Pią Sie 27, 2010 19:48 [R200] Dobór skrzyni i wzmacniacza do zestawu przedniego
Witam wszystkich serdecznie i nadmieniam, iż w car audio jestem "noga".
W swoim samochodzie (ROVER 200) posiadam radio PIONER 2220UB.
Dziś dokonałem zakupu takiego zestawu w przednie drzwi (jutro zabieram się za montaż):
GMX 960XT wraz z GMS 25CT, dedykowany dystans do mojego modelu samochodu, maty GMS oraz pakiet gąbek tłumiących SINUSLIVE.
W najbliższym czasie chciałbym dokupić sobie SUBA.
W związku z tym czy kupić wzmacniacz 4ro kanałowy do zasilenia zestawu przedniego oraz suba czy wzmacniacz 2u kanałowy tylko do zasilenia suba? Czy zakupiony już przeze mnie zestaw do drzwi na samym radiu zagra dobrze? Jeśli można prosiłbym abyście podali propozycję jaki wzmacniacz i suba kupić?
Do wydania mam łącznie jeszcze 400 zł.
Z góry bardzo dziękuję za odpowiedzi.
Ostatnio zmieniony przez apples Sro Cze 15, 2011 14:07, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pią Sie 27, 2010 19:48 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Jeśli nie potrzebujesz "amerykańskiego basu" a subwoofer ma dopełniać działanie głośników z przodu, to zastanów się nad głośnikiem IT MDS08. Nie potrzebuje on mocnych wzmacniaczy, więc wystarczy, że kupisz jakiś firmowy o mocy 4x50 W. Dwa kanały zmostkujesz na suba, a pozostałe dwa pójdą na głośniki z przodu. Dodatkową zaletą MDS08 jest to, że nie potrzebuje dużych skrzynek. Poczytaj o tym głośniku na forach caraudio, bo jest o nim wiele napisane.
O, widzę że kolega posłuchał porad ze strefy car audio i kupił GMS-y
Co do suba to AdrianWWL ma rację ponieważ nie zawsze warto kupować jakiegoś dużego suba do robienia hałasu.
A co myślicie o tym subie GTX 250 i to co już kupiłem na przód wraz z wzmacniaczem BLAUPUNKT GTA4 Special MK2?? Czy może lepiej kupić do tego wzmacniacza suba Blasupunkt GTT 1200??
Pomógł: 8 razy Dołączył: 29 Mar 2010 Posty: 256 Skąd: Płońsk
Wysłany: Pon Sie 30, 2010 11:26
AdrianWWL, ma po części racje. Wzmak używany jak najbardziej ale głośnik to juz nie to. nie wiadomo ile przeżył i czy nie jest już zmęczony graniem.
Ja np. posiadam HERTZ-a DS 250.
http://allegro.pl/hertz-d...1210475647.html
wygląda on tak i włożony jest w skrzynie z bass-refleksem.
kosztowało mnie to chyba 280zł plus wzmak MAC-AUDIO (używka) za 100zl i jest ok. Więc w 400zł się zmieścisz. no i pomyśl nad kablami sygnalowymi. na nich nie warto oszczędzać.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum