Wysłany: Pią Wrz 18, 2009 15:41 [220sdi 98] rury powietrza
Witam mam pytanie. potrzebuje rury gumowe powietrza TURBINA ---> INTERCOOLER oraz INTERCOOLER--->SILNIK. Czy ktos wie gdzie mozna takie cholerstwo nabyc?
Mam jeszcze jedno pytanie czy w 220sdi 105km te rury powinny byc podłączone w ten sposób?? Kupilem auto rok temu nie bylo z tym problemu wiec nigdy mnie to nie interesowalo ale teraz gdy jedna z nich mi pokazala dziurę to zauważyłem ze mam je założone odwrotnie ...
Z gory dziekuje za porade
_________________ ROWER JEST WIELCE OK
L. Janerka
SPAMU¦
Wysłany: Pią Wrz 18, 2009 15:41 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Co do montażu, to jest to obojętne, pewnie u Ciebie ktoś wcześniej miał problem z tymi przewodami i kupił od 600ki lub 400ki, a tam są na odwrót. Jeżeli Ci się to tam ładnie mieści i wszystko gra, to jeżeli zepsuty masz górny przewód, to dokup ten:
http://www.tomateam.pl/sk..._dzial=-&c=1113
ale czy ten od hondy bedzie ladnie pasowal? czy trzeba docinac ?
[ Dodano: Pią Wrz 18, 2009 17:20 ]
A... I jeszcze jedno... Czy jest mozliwosc polatania tamtej ? na przykład latka wulkanizacyjna bo to kupa kasy jak za kawal gumy.
Pomógł: 387 razy Dołączył: 15 Mar 2007 Posty: 4424 Skąd: Oświęcim
Wysłany: Pią Wrz 18, 2009 16:33
Powinien pasować, co prawda intercoller w 200ce ma troszkę inaczej ułożony króciec, ale na pewno nic nie trzeba będzie docinać. Opcja powrotu na oryginalne orurowanie jest kosztowna, bo dostępne są tylko oryginały sygnowane przez Rovera. Łatka nic nie da, bo ją szybo ciśnienie wydmucha, co najwyżej można zastosować aluminiową rurkę i opaski zaciskowe. Rozsądnym rozwiązaniem może okazać się wąż sygnowany przez Hondę (dokładnie taki sam jak roverowski w 400ce i 600ce).
Remi55 to ty masz na biało pod maską?
nie to że mi się nie podoba ale nie spotkałem się z tym jeszcze
No chciał bym mieć tez cala komorę na biało ale nie che mi sie silnika wyciągać żeby to jakoś polakierować To po to aby mechanicy w białych rękawicach robili
_________________ ( ͡° ͜ʖ ͡°) Diagnostyka i Chip Tuning Rover/MG Diesel oraz kodowanie pilotów
Pomógł: 22 razy Dołączył: 19 Maj 2008 Posty: 629 Skąd: Gliwice
Wysłany: Nie Wrz 20, 2009 17:45
kaciorek1000 jeżeli masz tak jak na zdj. Remi55 to na 100% pasuje od civica.
Przewód giętki A, chłodnica międzystopniowa,
nr. katalogowy: 17225-PFT-E00 (zero zero).
Niedawno wymieniałem, 110,- w serwisie hondy, numeru dolnej niestety nie znam.
_________________ ɹɐɾʇǝq ɯɐıʍɐɹpzod
nie ma za co- kliknij POMÓGŁ
R420 Di'97,był
R111 LSi'96,był
R420 Di'97,był
R75 CDT+'02,jest
MG TF '04,jest
w sumie to mam dziurawa wlasnie te gorna wiec jesli ma byc to 110 zeta to chyba sie skusze bo mi chcieli za 80 uzywana kupic a na powrot do stanu oryginalnego mnie nie stac
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum