Witam serdecznie
Chciałem likwidować u siebie w Rover'ze serii 200 tylną wycieraczkę, więc mam kilka pytań związanych z tym.
czy przy likwidacji tej tylnej wycieraczki to muszę zlikwidować silniczek wycieraczki w klapie bagaznika czy nie?
i z jakiego modelu mogę kupic taka zaślepkę aby zakryła dziurę po tej wycieraczce w szybie???
pozdrawiam i czekam na poradę
Pomógł: 44 razy Dołączył: 13 Sie 2009 Posty: 986 Skąd: ..: R-M :..
Wysłany: Nie Wrz 20, 2009 10:35
To nie musi być jakaś specjalna zaślepka Koszt w marketach czegoś na wzór to jakieś 5zł Kolega likwidował wycieraczkę w Pugu 306 i wstawił tam taką gumową zaślepkę, która go kosztowała bodaj 3zł
Jesli chcesz to mozesz kupic jakas gumowa zaslepke o srednicy 35mm, w tym watku jest fotka takiego czegos. Albo mozesz kupic taka metalowa czarna podkladke z gumka. Ta sie przykreca od srodka nakretka, i pewnie bedzie to bezpieczniejsze niz wciskana gumka. Ja tez u siebie wywale wycieraczke, ale dopiero w listopadzie jak bede po przegladzie
_________________ Don't drink and drive, just smoke and fly
kayah, obejrzyj sobie jak wygląda chociażby 416 (której szukasz) z tyłu w sedanie, a jak w hatchbacku
W sedanie wycieraczka z tyłu jest zbędna, bo tył jest tak zrobiony, że nie zasysa żadnych syfów na szybę, natomiast wywalenie wycieraczki w hatchbacku wiąże się z tym, że szyba podczas deszczu będzie non stop brudna.
_________________ Pozdrawiam Monika
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Nie Wrz 20, 2009 11:39, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: Nie Wrz 20, 2009 11:38
w pezotach umiejscowiona jest na szybie, a w roverze tez chyba zmiesciłaby sie
no racja,choć bardziej moje pytanie dotyczyło 620 i , czego nie sprecyzowałam , przepraszam...
Wysłany: Nie Wrz 20, 2009 11:41
PopaY, chyba za mało roverków się naoglądałam ...
[ Dodano: Nie Wrz 20, 2009 12:43 ]
Kolego PopaY,w peżocie 206 jest na szybie, nie wnikam jak jest zamocowana głąbiej , chodzi mi o lokalizację wizualną
Ostatnio zmieniony przez kayah Nie Wrz 20, 2009 11:44, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum