Wysłany: Czw Paź 01, 2009 21:18 [R416 96r] Problem z montarzem modulu domykania szyb.
Zakupilem uniwersalny modul domykania 4szyb i szyberdachu jakich pelno na alledrogo i mam pewien problem zwiazany z instalacja.
Napiecie pociagnolem z zasilania radia.
Pod silniczki wpiolem sie na przelacznikach przecinajac kabel i jeden koniec do wlacznika szyby drugi koniec na silnik tam gdzie pojawial sie + podczas podnoszenia szyby. Niby dzialalo ale nie do konca bo na szybie kierowcy nie chcialo chodzic.
Po takiej jednej probie padlo nie jestem pewien czy cale urzadzenie ale bezpiecznik w autku mi sie spalil (7.5A)
Pomógł: 248 razy Dołączył: 18 Cze 2009 Posty: 1651 Skąd: Maciejowa, Nowy Sącz
Wysłany: Pią Paź 02, 2009 07:46
na 100% spalił sie bezpiecznik
moduł trzeba podłączyć do obwodu z zabezpieczeniem min 20A a nie jak radio 7,5A
jak wpiąłeś się do szyby kierowcy? trzeba dociągnąć dodatkowe kable od modułu domykania do drzwi kierowcy bo sterowanie tej szyby odbywa się z niezależnego modułu wewnątrz drzwi i kable do silniczka nie wychodzą do kabiny
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
nawet powinneś to podłączyć pod bezpiecznik min 15 A
natomiast wyzwalnie modułu zrobiłbym + z przewodu sterującego silnikiem siłownika na fabrycznym module Z.c
nawet powinneś to podłączyć pod bezpiecznik min 15 A
natomiast wyzwalnie modułu zrobiłbym + z przewodu sterującego silnikiem siłownika na fabrycznym module Z.c
Tak zrobilem ale awaria nie dziala. Dziala tylko gdy podpinam +12 do modulu nie dziala z pilota. Zamyka i tak tylko 2 szyby. Niewiem co jest moze sie zjaral.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum