Wysłany: Nie Wrz 27, 2009 14:45 [R200 1.4Si 99r] róznice pomiędzy skrzynia 5c/37/y a 5c/39/y
Witam
Otóż tak przy sprawdzajce VIN wyszło mi coś takiego :
Opis Wartość Model - MG Rover, Rover 200, 25 and MG ZR
Body Style - 3 Door Saloon
Class (Trim) - Class 2klasa wyposażenia
Drive - LHD kierownica po lewej stronie
Engine CC - 1400 cc pojemność silnika 1400 cc
Engine cylinders - 4 Cylinder4-cylindrowy rzędowy
Engine Fuel System - MPi wielopunktowy wtrysk paliwa
Fuel Type - Petrol benzyna
Performance - Standard Performance silnik o standardowej wydajności
Series Engine - K Series
Transmission - Manua lmanualna skrzynia biegów
Transmission No. of Speeds - 5 Speed pięć biegów
Transmission Type - 5C39
Valves per engine - 8Vsilnik 8-zaworowy
Model Year - 1999rok modelowy (nie musi oznaczać roku produkcji)
I do rzeczy a więc:
1. Co dokładnie oznacza klasa wyposażenia, co w Class 2 powinno być ?
2. Przy zakupie miałem skrzynie 5c/37/y i owa skrzynia tusz po przyjeździe do domu mi padła, zmieniłem na taka samą. Czy zastosowanie tej skrzyni zmienia bardzo osiągi mojego "R" jak tak to w jaskim stopniu ?
Ostatnio zmieniony przez Frugas Nie Wrz 27, 2009 20:50, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Nie Wrz 27, 2009 14:45 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Jeszcze kwesia 2 pytanie
Bo według VIN-a powinna być skrzynia 5C39 a ja włożyłem taką jak była przedtem czyli 5C37 i pytanie jaka jest różnica między tymi skrzyniami ?
Ostatnio zmieniony przez Frugas Nie Wrz 27, 2009 19:56, w całości zmieniany 1 raz
różnica jest w przełożeniu głónym skrzynia 5c39 ma przełożenie 3,937/1, a skrzynia 5c37 ma 3,765/1 w związku z tym z tą pierwszą powinien się minimalnie lepiej zbierać
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum