Wysłany: Sro Wrz 30, 2009 12:12 [rover 200 2.0 sdi] problem z kontrolka ,,Check engine"
witam jestem posiadaczem Roverka 200 2.0 sdi jestem z niego dumny ,choć miałem już z nim nie małe przejścia ostatnio wymieniłem pęknięta głowice,odpalił i wydawało się że wszystko jest ok,ale gdy jadę z tą samą prędkością przez chwilę tzn. ok 30sek-1 min. zapala mi się ta kontrolka check engine a gdy odpuszczę z gazu gaśnie.Dodam ze przyśpiesza bez problemu.A gdy kontrolka się zapala nie chce już przyśpieszać,nie wiem co mam już sprawdzić .Czytałem trochę o tym w dziale najczęściej zadawane pytania ale nic to nie dało proszę pomóżcie .
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sro Wrz 30, 2009 14:28, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sro Wrz 30, 2009 12:12 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
podobne objawy miało kilka osób przy przestawionym kącie wtrysku ... od tego bym zaczął sprawdzanie .... możesz spróbować sam sprawdzić jaki masz błąd .... opis procedury i tabelka jest na stronie Klubowej
sprawdziłem ten kąt wtrysku metoda prób i błędów bo nie posiadam komputera teraz pali i chodzi ciszej niż przedtem jutro rano jak odpalę i się przejadę kawałek to będę wiedział czy to było to.Dzięki za tę podpowiedź pozdrawiam
[ Dodano: Pon Paź 05, 2009 21:46 ]
dzięki bardzo powalczyłem i ustawiłem
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum