Tym bardziej że w prawie każdym trochę lepszym radyjku masz możliwość wyłączyć wzmacniacz i uzyskujesz prawie podobny efekt.....
a w ktorym modelu?? bo przewinelo mi sie kilkadziesiat radii roznych roducentow i zaden nie mial opcji on/off wewnetrznego wzmaka . Tak czy siak wyjscia pre-out sygnal podowany jest z przedwzmacniacza wiec tutaj nie ma co sie szarpac z wynalazkami Tylko trzeba szukac porzadnego radia z 4v wyjsciami
michone masz rację, sprawdziłem te modele które podałeś, pierwszej młodości one nie są a kosztują ok. 1000 zł, mam Pioneera DEH-3000MP i chciałem je wymienić na Alpine CDE-9874RB
michone masz rację, sprawdziłem te modele które podałeś, pierwszej młodości one nie są a kosztują ok. 1000 zł, mam Pioneera DEH-3000MP i chciałem je wymienić na Alpine CDE-9874RB
michone, pierwsze które przychodzi mi do głowy i miałem przez dłuższy okres czasu to JVC SH909R ma możliwość wyłączenia końcówki w radyjku
michal21dna, taka zmiana nic dobrego nie wniesie. Seria CDE jest brutalnie mówiąc do dupy. Ogólnie mam niezbyt dobre przeżycia z alpine ale to z 'kultowym' 9812. 7909 natomiast grało bardzo kulturalnie ale to już wyższa szkoła jazdy z montażem i całą konstrukcją systemu.
Już wolałbym wspomnianego wyżej SH909R
_________________ R400 1.4, R620Ti, R420Si, R400 2.0 Turbo, R200 Coupe, R800 Coupe Turbo ->
R200 Coupe Turbo & V8
mam sh-77r czyli sh-99r/909r bez mp3 i w nim nie ma opcji wylaczenia wzmaka wewnetrznego. Przynajmniej ja takiej nie znalazlem, badź tez nie wiem ze taka istnieje . Nie wiem tez czemu taka opcja miala by slużyć? Powiedz prosze jak ta opcja wygladala w 909r to jutro zobacze czy u mnie tez to jest
Do 500zl mozna jeszcze poszukać nakamichi cd-45z, mi osobiscie dalej brakuje jego dzwieku
Co do 9812 to slyszalem go w paru konfiguracjach i przypadl mi do gustu. Napewno wielkim plusem jest wachlarz ustawien i korekcja czasowa. Z tym ze nie kazdy potrafi sobie to ustawic i poczatkujacy uzytkownik bedzie musial udac sie na konsultacje .
Co do JVC to jak najbardziej polecam sam uwazam ze 250zl wydane na sh-77r bylo najlepiej wydanym 250zl na radio
ogólnie co do JVC. Pierwszy był SH77/99 później 909 a na końcu 9101. Jako że 909 jest drugim modelem jest lepiej wyposażony (min. mp3, aux na panelu) i inne pierdołki włącznie z możliwością wyłączenia końcówki mocy.
http://www.audiophile.pl/p/1512_jvc_kd-sh909r 13 funkcja od dołu
Na czym to polega? Otóż zamysł jest taki że radio bez końcówki mocy nie generuje zakłóceń które mogą w jakimś tam stopniu degradować dźwięk. Oczywiście laik na to uwagi nie zwróci. Ogólnie jest to taki bajer z radyjek wyższych lotów mi osobiście zbędny.
9812 słuchałem w kilku konfiguracjach i góra jest obrzydliwie ostra pod tą jednostką. Zmiana np. na SH909R przyniosła dużo lepszą równowagę tonalną w tym zakresie. Fakt że zwrotki w radiu za 500zł się nie dostanie bo korekcję czasową to i owszem. Clarion 938,948 to pierwsze typy w podobnych pieniądzach.
_________________ R400 1.4, R620Ti, R420Si, R400 2.0 Turbo, R200 Coupe, R800 Coupe Turbo ->
R200 Coupe Turbo & V8
No faktycznie 77r tego nie ma . W przypadku zawodów SQ może liczyć sie każdy szczegół, ale wg mnie nie obciażone końcówki mocy przez głośniki wywieraja znikomy bliski zeru wpływ na preamp.
I dzieki greg za stronke bardzo fajna nie spotkalem się z nią wcześniej
Co do clariona 948 to bardzo fajne radyjko bo i możliwości duże, i wygląd fajny. Jeden minus to dostępność
_________________ Sentyment do r200 silverstone pozostanie na zawsze...
Pomógł: 25 razy Dołączył: 08 Maj 2008 Posty: 387 Skąd: Wrocław / Lubrza
Wysłany: Czw Paź 15, 2009 15:15
ja mam Alpine CDE 102 Ri i jest tu opcja wyłączania końcówek mocy
większość narzeka na serię CDE ale ja nie mogę powiedzieć, że gra źle. Z tym, że nie słuchałem CDA
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum