Mam spory ubytek płynu chłodniczego, początkowo myślałem ze to uszczelką pod kolektorem dolotowym - tam pojawiał się płyn i możliwe że też z stamtąd uciekał.
Po wczorajszej wymianie - dziś znów mam ubytek, w zbiorniczku płynu było nalane do max a dziś rano (po zrobieniu od wymiany może 5km) już jest na minimum płynu chłodniczego.
Miałem wymienioną uszczelkę w Irlandii ale koleś nie wymienił na nowego typy tylko na sylikonową z powrotem, a pytałem go czy to jest nowy typ i oświadczył że tak. Być może się nie dogadaliśmy
Przechodząc do sedna sprawy, co jest potrzebne do założenia nowej uszczelki, jakie części jakie numerki tych części (jeśli był by ktoś tak miły je wszystkie podać.)
Przybliżony koszt części i robocizny.
Może namówię wujaszka by mi ją wymienił ale jak to bywa obecnie mało kto ma czas na cokolwiek.
Pozdrawiam.
SPAMU¦
Wysłany: Sro Paź 07, 2009 06:36 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Może po prostu przez te 5km układ był jeszcze zapowietrzony? Ja przed wczoraj wymieniałem płyn wlałem 5l było ok, a wczoraj mi się kontrolka poziomu płynu zaświeciła i jak się okazało ponad litr jeszcze wszedł... dolej jeszcze i sprawdź czy nadal będzie schodzić zobacz też czy nie ma śladów oleju w zbiorniczku...
_________________ Jeśli twierdzisz, ze szukałeś i nie znalazłeś to znaczy, ze kłamiesz.
Nie ma śladów oleju w zbiorniczku - płyn czysty.
Ale widać ze ucieka bo czuć specyficzny zapach jak silnik rozgrzany jest widać plamy poniżej kolektora dolotowego, jeśli wymiana poszła ok przy kolektorze to ucieka z uszczelki, ew, jakiś wężyk nie dociśnięty czy coś takiego.
Kilka dni temu tez wymienialem plyn w chlodnicy i mialem taki sam objaw. Po powrocie od kumpla u ktorego wymienialem z max zrobilo mi sie nim, nastepnego dnia dolalem plynu na mniej wiecej max, pojezdzilem troche i... plyn podskoczyl ok 2cm ponad max, odkrecilem korek, ucieklo troche powietrza i od tamtej pory trzyma poziom i nic nie ubywa
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum