Pomógł: 29 razy Dołączył: 12 Sie 2012 Posty: 459 Skąd: Wrocław/Wieluń
Wysłany: Sob Paź 04, 2014 09:00 [R400] Siła hamowania
Typ: wszystkie Rodzaj silnika: wszystkie Pojemnosc silnika: wszystkie Rok produkcji: 1999
Mam problem z hamulcami tylnej osi. Walczę już z tym od dłuższego czasu. Co było robione do tej pory:
- wyczyszczone i nasmarowne cylinderki
- wymienione szczęki hamulcowe - sprawdzone regulatory działają bez problemu. Przy ich wymianie sprawdzałem cylinderki normalnie wciskam je śrubokrętem.
- bębny w dobrym stanie bez rantu itd.
Robiłem przegląd i tak:
Przód 2.5 kN
Tył ~1.0kN
Ręczny 2.6kN
Diagnosta powiedział, że ręczny i przód jest super a tył do dupy.
Ręce mi już opadają bo nie lubię jak coś jest nie tak tym bardziej, że to hamulce.
SPAMU¦
Wysłany: Sob Paź 04, 2014 09:00 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 29 razy Dołączył: 12 Sie 2012 Posty: 459 Skąd: Wrocław/Wieluń
Wysłany: Wto Paź 07, 2014 06:21
a jak to cudo wygląda ? NIe słyszałem o takim czymś jeszcze. I jak to wyczyścić ?
bo cylinderki nie chodzą może jakoś mega leciutko ale przecież tam chyba działa spora siła więc odrzucam je bo mogę ja wcisną normalnie śrubokrętem używając małej siły
[ Dodano: Wto Paź 07, 2014 07:21 ]
nikt nie wie jak to wyczyścić ?
jak wygląda?- na ścianie grodziowej za silnikiem mniej więcej w połowie szerokości masz taki dynks, do którego wchodzą tylne przewody hamulcowe.
Jak wyczyścić?- Odkręcić, przedmuchać powietrzem , postukać. Nie pamiętam, czy da się go bezkarnie rozebrać, ale chyba tak.
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum