Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: 2004
Mam kilka problemów w moim aucie proszę o poradę, co tak wstępnie może byćic h przyczyną:
1. Jak włącze światłą awaryjne, to na przemian migają mi kontrolki zielone strzałki z czerwoną kontrolką ładowania akumulatora;
2. Czasami prawy kierunkowskaz momentami szybciej miga;
3. Co może być przyczyną, że dwa biegi od nawiewu nie działają;
4. Nadmuch mimo, że ustawie temperaturę na maxa to nie grzeje tak mocno a jak troszke zmniejsze, to na przemian raz wieje ciepłe powietrze, a po chwili chłodne
SPAMU¦
Wysłany: Pon Sty 18, 2016 21:21 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
3. Co może być przyczyną, że dwa biegi od nawiewu nie działają;
czyli nie działają biegi 1 i 2 - odpowiedz : "przepalone rezystory/niektórzy opisują je jako : sprężynki/" - na forum jest wiele tematów, jeżeli nie znajdziesz to napisz poszukam mojego. Naprawa jest banalnie prosta, moje działają już od 6 lat.
Znalazłem, jednak to nie był mój temat - moje zdjęcie to strona druga.
Co do punktów 1 i 2 to szukałbym zwarcia w instalacji.
Punkt 4 - to może coś z dźwigniami przy nagrzewnicy - zaglądnij (jeżeli masz garaż, będzie przyjemniej)?
Ostatnio zmieniony przez IROLA Pon Sty 18, 2016 21:43, w całości zmieniany 1 raz
ad 1 masa do silnika/ alternatora. Może po prostu alternator słabo dokręcony.
ad 2. któraś żarówka nie łączy. Przerywacz to zwykły układ IB więc na zmniejszenie obciążenia poniżej normy skutkuje szybszym cyklem.
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
ok dzięki a orientujesz się jakie powinny być rozmiary felg i opon do silnika 1.8 benzyna?
W temacie obok wczoraj wrzucałem linka do rozpiski zalecanych rozmiarów felg i opon z instrukcji. Przy rozmiarze felg nie ma podziału na silniki, natomiast przy ciśnieniu opon już warto zwrócić na to uwagę.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum