Wysłany: Nie Paź 11, 2009 19:09 [R214Si, 96r.] Pytanie co to jest
A może by tak założyć temat, w którym osoby słabo zorientowane pytałyby fachowców czym są różne elementy będące pod maską poprzez wklejenie zdjęcia.
Ja mam takie pytanie.
Otóż, co to jest ta część zaznaczona na czerwono? Taki element z gumowym kapturkiem.
Czy to jakiś czujnik?
SPAMU¦
Wysłany: Nie Paź 11, 2009 19:09 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Dzięki.
A w jaki sposób ten czujnik daje o sobie znać?
Wprawdzie nigdy nie próbowałem jechać z otwartą maską, ale zastanawiam się w jaki sposób Roverek by mi to zasygnalizował.
Mi się też zdaje że jest to od alarmu. Łatwo to zaobserwować w taki sposób.
Czyli otwieramy maskę, wciskamy na pilocie zamknięcie - samochód się co prawda zamknął ale nie uzbroił. Wciśnij ten magiczny przycisk i zobaczysz że światełka Ci błysną, dioda na desce rozdzielczej zacznie mrugać i Voulez, masz uzbrojony samochód.
To jest swego rodzaju zabezpieczenie, żeby nie ułatwić pracy złodziejom. O ile zaobserwowałem u siebie, to pewnie też masz czujkę w klapie od bagażnika (ale pewnie na innej zasadzie działa). Zabezpieczenia klapki od wlewu paliwa nie zaobserwowałem.
_________________ Życie, to droga prowadząca do śmierci- im ta droga dłuższa, tym lepiej.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum