Wysłany: Nie Paź 11, 2009 12:44 [R 416 99] ściąganie na prawą stronę
Witam jestem nowy na forum i to mój pierwszy temat wiec liczę na wyrozumiałość Mam pewien problem ostatnio zauważyłem że jadąc po prostej drodze muszę mieć kierownice skręconą na ok 0,5-1cm w lewo jak ja wyprostuje auto ściąga w prawo czego to może być przyczyna? Jak hamuje i puszczam kierownice auto hamuje ok i zauwazylem że hamując normalnie z prędkości 120km/h lub powyżej czuje lekkie bice na kierownicy wcześniej tego nie było opony nie maja żadnych bąbli, wypukleń itd
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Nie Paź 11, 2009 13:04, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Nie Paź 11, 2009 12:44 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 248 razy Dołączył: 18 Cze 2009 Posty: 1651 Skąd: Maciejowa, Nowy Sącz
Wysłany: Nie Paź 11, 2009 13:02
1. ustawienie zbieżności - a przy okazji kontrola luzów w układzie kierowniczym a szczególnie stanu końcówek drążków
ciśnienie powietrza w kołach lub ktoś regulując układ kierowniczy (np op wymianie końcówek drążków) przestawił kierownicę i nie jest ustawiona na wprost z kołami
2. stan hamulców - zapieczony tłoczek lub zapieczona/e śruby na jarzmie trzymającym klocki, nierówno zużyte tarcze i/ew klocki
to do sprawdzenia na początek
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum