Wysłany: Czw Paź 15, 2009 11:47 [Honda Accord] Problem z mocowaniem czujnika oleju
Typ: TDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: wszystkie
witam
mam problem z blokiem silnika ,tzn. mam pekniety gwint od czujnika oleju
nie wiecie koledzy jak to zrobić może skleić jakimś klejem , bo nie zauważyłem żeby ten gwint można by było wymienić to jest chyba w całości bloku silnika
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Nie Lut 06, 2011 21:35, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Czw Paź 15, 2009 11:47 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 21 razy Dołączył: 17 Maj 2009 Posty: 614 Skąd: Nowy Sącz
Wysłany: Czw Paź 15, 2009 18:57
Jest coś takiego jak gwintownica, popytaj u znajomych mechaników i dobierz odpowiedni rozmiar i skok gwintu a potem na przód
_________________ Super wypas za małą kasę i oczywiście całkiem młode autko? Tylko Rover Ludzie skoro pomagamy to doceniajcie to opcją pomógł bo przestaniemy
O ile kojarzę, to czujnik jest wkręcony w obudowę pompy oleju i da się ją wymienić, aczkolwiek jest sporo rozbierania Wcześniej spróbowałbym jednak wkręcić czujnik na jakiś klej ... może wytrzyma
Wysłany: Wto Paź 20, 2009 19:02
gwitownica mi nic nie da bo gwint sie całkiem rozpadł na dwa kawałki
skleiłem całość poksyliną ale nie wiem czy to jest dobry klej do tego nie wiem czy wytrzyma
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum