Wysłany: Pon Paź 26, 2009 16:59 [Freelander] Jakie sprzęgło?
Typ: Di Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1999
Powoli przymierzam się do wymiany sprzęgła, łożysko oporowe już wyje, a wychodzę z założenia że jak już mam wyjmować całą skrzynię żeby wymienić łożysko to wolę zakłądać już z góry wymianę całego sprzęgła niż obudzić się z ręką w nocniku stwierdzając że nie tylko łożysko jest wyjechane ale i całe sprzęgło. Przede wszystkim pytanie czy frelek ma taką samą skrzynię i sprzęgło co roverki L. Jeśli tak to słyszałem że sprzęgło od accorda pasuje, tyle że nie wiem która generacja. Generalnie sprawa wygląda tak że mówiąc w sklepie sprzęgło do freelandera sprzedawca odpowiada radosnym głosem 900zł z luk`a i około 800zł z valeo, już mniej radośnie podaje cenę np sprzęgła z valeo do accorda (po wcześniejszym wspomnieniu że ponoć od accorda pasuje), a z tego co wiem sprzęgło z valeo do accorda to około 370-470zł.
_________________ Nie gore-tex, a chęć szczera, zrobi z Ciebie globtrotera!
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Nie Gru 19, 2010 20:33, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pon Paź 26, 2009 16:59 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum