Wysłany: Sob Paź 17, 2009 14:44 [R620] Guma do intelccolera
Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: wszystkie
Witam. Mam takie pytanie zrobiła mi sie dziura w gumie do intelccolera noi wczoraj jezdzilem po złomach w poszukiwaniu tego i niegdzie tego nie znalazłem;/ bylem tez w sklepie i tez tego nie mieli, może ktos to wymieniał i wie gdzie to można kupic
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Wto Lut 08, 2011 21:32, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sob Paź 17, 2009 14:44 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Kup w castoramie/obi taśmę zbrojoną (taka srebrna, koszt 20 - 40 PLN) oraz rure termokurczliwą (są do znalezienia w internecie, cena dość przystepna) Wyjmij swoją, załataj tasmą zbrojoną załóż rurę kurczliwą i potraktuj opalarką( lub palnikiem ) ja jeżdżę i jest póki co ok, a jak metoda zawiedzie ? No coż w najgorszym wypadku wrócisz do tego co masz dziś, a czas na odnalezienie używki - niezbędne
Podejrzewam ze pasują obie bo intercooler ma 2 wejscia pokazałem obie rury bo nie określiłes która to rura strzeliła. Skora pomogłem to tam jest przycisk specjalny
Pomógł: 387 razy Dołączył: 15 Mar 2007 Posty: 4424 Skąd: Oświęcim
Wysłany: Sob Paź 17, 2009 17:09
Kaciorek, rury w 600SDi są na odwrót w porównaniu do r200SDi. Jeżeli dziura jest w górnej, to (r600) to pasuje ta od Tomiego. Różnica w cenach wynika z tego, że jedna jest sygnowana przez Rovera, a druga przez Hondę. Obie rury są jednak dokładnie takie same:
http://www.tomateam.pl/sk...l=paliwowy&c=18 http://www.tomateam.pl/sk...paliwowy&c=1113
mi kiedys pod glogowem zrobila sie dziura w IC i auto stracilo moc:( ale owinolem izolatka i jakos dotoczylem sie do domu. Pojechalem do Wroc i kupilem sobie nowa za 250zl teraz gra i buczy
Akurat w znajdowaniu rur do intercoolera jestem niechlubnym mistrzem . Szukaj rur wody do ciągników siodłowych (o ile dobrze pamiętam to od scanii mi pasowała), także musisz odwiedzić kilka sklepów z częściami do tira i na pewno coś dobierzesz. Koszt 60 - 80zł. Jakbyś miał problemy to podziel rurę na pół, przetnij, najdź rurkę aluminiową o takim przekroju, kup objemki i złącz. Ja tak mam zrobione i jest OK.
BTW. Na twoim miejscu bym naprawił ta rurę sposobem który ci opisałem, a jak strzeli jeszcze raz (a na pewno strzeli wcześniej czy później) to wtedy dokupisz brakujący kawałek. Pzdr.
Znalazłem rozwiazanie problemu domowym sposobem, Kupilem ta srebrna taśme w obi tak jak mi polecali i kupilem tagże taśme wulkanizacyjna. Najpierw walnolem podklad ta taśma srebrna póżniej walnołem tą taśma wulkanizacyjana i znow srebrna tazma i na drugi dzień wziołem go na próbe i wszystko gitara śmiga jak dawniej:)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum