Witam wszystkich na forum!
Mam Roverka 45 2.0 TD 2000r. od jakiegoś czasu mam dziwny problem: po odpaleniu samochodu, obroty na kilka sekund spadają mi do około 500 następnie wchodzą z powrotem na 800. Po dodaniu gazu nic się dzieje. Przez jakieś 15-20 sekund obroty powoli rosną mi do około 1300 obrotów i nagle jak gdyby nigdy nic samochód zaczyna normalnie pracować. Przy obecnych temperaturach cała sytuacja trwa około 30 sekund. Jak silnik jest rozgrzany trwa o wiele krócej i mniej dotkliwiej, ale zawsze występuje. Wymieniłem świece (3 z 4 bo mechanik nie umiał wymienić jednej sztuki!!!) Podłączałem do komputera i niby nie pokazuje żadnych błędów. Macie może jakieś pomysły co to może być??
Z góry dzięki za odpowiedź.
SPAMU¦
Wysłany: Wto Paź 20, 2009 09:56 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
No właśnie nie wiem skąd to się wzięło - nic w aucie nie było zmieniane, wymieniane - po prostu zaczął się tak dziwnie zachowywać. Jeszcze pół roku temu wszystko grało...
Wysłany: Pią Paź 23, 2009 18:34
...zanim się pojawią czarne wizje z pompą wtryskową, sprawdzić układ paliwowy od zbiornika do pompy- czy na którejś opasce nie ciągnie powietrza, zastanowić się kiedy filtr paliwa był wymieniany- może jego pora już dawno minęła i wymienić i porządnie odpowietrzyć. Pompę brać pod uwagę jako ostateczność- cena wymiany na nową, lub regenerowaną zwala z nóg
...jaki masz przebieg , to Ci napiszę, czy możesz zaczynać się martwić pompą
Przebieg 150000 km, pompa regenerowana 20000 km temu,filtr paliwa wymieniany trzy dni temu, na komputerze żadnych błędów,tydzień temu wlałem do zbiornika stp do czyszczenia wtrysków diesla i żadnej poprawy. W środe odstawiam auto do następnego mechanika może coś poradzi.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum