witam jestem tu nowy i chce sie dowiedziec czy alumy do roverka 200 beda pasowac mam orginalne stalowe 14" 175/65/14 et 45 a alumy to 16" et 40 opony 195/50/16 tyle mam danych czy te nowe fele wejda do roverka czy nie
SPAMU¦
Wysłany: Sro Paź 14, 2009 19:12 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Nie zmieniaj gum na szersze w przyszłości
U mnie 205/50/16 przy pełnym skręcie obcierało.
No też nie radze zmieniać na szersze. Ja mam 205 letnie i na koleinach masakra. Za to zimowe mam 195 i to jest niezly kompromis miedzy szerokościa a prowadzeniem. Co do obierania, to nie nażekam
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
U mnie była dziwna sprawa z tymi 205, bo tylko prawa strona obcierała przy maksymalnym skręcie w lewo. Ale te opony były jakieś złe, więc może ich wina. Mam na letnich 195/55/16 i jest dobrze
Na tym rozmiarze opon licznik już nie przekłamuje (na 185/55/15 - oryginalne - przekłamywał 10%). Teraz jest równo z GPSem
Mam zawieszenie -40/-40 i przy felgach 16' 7J ET40 i oponach 205/50 obcierało całkiem mocno... opony zmieniłem na 195/45 i nie obciera w żadnym miejscu Foto u mnie w "garażu"
hertz25, zdaje sie, ze te kola beda pasowaly na oponkach 195. Napewno zestaw ktory sam przerobilem czyli et35 szer felgi 7,5 cala i opona 205 to bylo za duzo i kola wystawaly poza obrys auta...tutaj masz te 10-15 mm roznicy na tym zestawie et40 7cali szer i op 195.
PS jak wymiar wewnetrzny felgi otworu na piaste wynosi 70,4mm to jak chcesz to mam takie pierscienie do sprzedania. Kupilem je do felg, ktore u mnie nie pasowaly i pierscionki leza. Pierscienie super jakosci, oryginalu ze sklepu ZENDER. Wiecej info na pw
dopiero fele maja mi przyslac w tym tygodniu ,jak cos to dam znac
[ Dodano: Czw Paź 15, 2009 14:14 ]
jeszcze raz sie musze upewnic te opony moje nowe maja wysokosc 50 tak w danych 195/50/16 i czy wejda bo powinienem miech chyba 195/45/16 czy bedzie ok jak myslicie
Będzie ok. Właśnie takich szukam do swoich, bo 195/55/16 też minimalnie obcierają przy maksymalnym skręcie (dziwne, bo tylko po prawej stronie), więc pójdą na tył. Mam czas do wiosny, bo już na zimówkach
ale czemu tak sie hamletyzujecie oponami. nawet zwyzka profilu o 10% wejdzie bez problemu. A to czy obcieraja przy skrecie czy nie to zalezy od szerokosci. Ja u siebie mam 205 i przy maksymalnym skrecie lekko obciera...i co...mam dziurke w oslonie nadkola...nic takiego:)
a jak wejda mi te fele 16" et 40 op 195/50/16 czy niebedzie rover-ek wygladal jak to piszecie na szczodlach:)))
Felga z oponą będzie o jakieś 15mm wyższa niż standardowa nie jest to jakaś rażaca różnica ale lepszym wyborem było by 195/45. Po za tym w serii zawsze będzie koza
_________________ Jeśli twierdzisz, ze szukałeś i nie znalazłeś to znaczy, ze kłamiesz.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum