Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 2003
Czy ktoś z Was próbował
Czy w ogóle jest taka możliwość, aby zostawić obudowę lusterka manualnego i wsadzić do niego wkład, mechanizm i całą resztę z elektrycznego
W takim przypadku można w chyba w ciemno kupić lusterka z Anglika i wsadzić bebechy do europejczyka
SPAMU¦
Wysłany: Pią Paź 19, 2012 15:17 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
W takim przypadku można w chyba w ciemno kupić lusterka z Anglika i wsadzić bebechy do europejczyka
Można kupić gotowe lusterka lusterka elektryczne do angliku i je przestawić na europejskie.
Ale to się wtedy przestawi "kąt" lusterka (obudowy) czy samego wkładu
Bo wiadomo, że lusterko od pasażera jest skierowane pod większym kątem do samochodu.
Mam upatrzone na Allegro lusterka od Anglika w moim kolorze i jeśli rzeczywiście nie byłoby problemu, żeby je przestawić, to byłoby super.
Dzięki wielkie
Teraz nic nie stoi na przeszkodzie, żebym zamontował el. lusterka, bo nawet kable mam poprowadzone
A jeszcze tak z innej beczki...
Czy wszystkie lusterka elektryczne w R25 były podgrzewane?
Czy to jednak za duży rarytas, aby była taka opcja dostępna?
Kolejne pytanie jest do ludzi, którzy zakładali u siebie lusterka elektryczne, mając już okablowanie fabryczne.
Czy dużo jest łączenia, lutowania itp.?
Czy raczej wszystkie wtyczki są gotowe i wystarczy przykręcić lusterka, wsadzić sterowanie i podpiąć wtyczki i wsadzić bezpiecznik?
W sensie, że tak jest czy raczej, że mogę pomarzyć, aby było tak łatwo?
Tylko wpinasz wtyczki.
Dudek napisał/a:
Bo znalazłem na Allegro wkłady ogrzewane do lusterek do R25 i zastanawiam się czy nie było czegoś takiego fabrycznie.
Nie jestem pewny, ale chyba wszystkie elektryczne były podgrzewane.
Dzięki wielkie. To mi wiele pomogło.
Teraz będę musiał tylko sprawdzić czy mam jakąś wolną wtyczkę przy skrzynce z bezpiecznikami
No i dopytam się sprzedającego czy aby na pewno lusterka są podgrzewane.
[ Dodano: Czw Paź 25, 2012 08:17 ]
Wtyczka jest
Teraz pytanie z innej beczki.
Gdzieś na forum czytałem, że można podobno zmienić kolorową część obudowy lusterka, ale nie mogę teraz nigdzie znaleźć tego tematu
Prawda. Obudowy lusterek są wymienialne. Musisz lekko podważyć od dołu i obudowa schodzi z zatrzasków, tylko jak będziesz to robił, to bądź delikatny, bo jak wiadomo teraz robi się coraz zimniej, i można łatwo zatrzask ułamać.
Prawda. Obudowy lusterek są wymienialne. Musisz lekko podważyć od dołu i obudowa schodzi z zatrzasków, tylko jak będziesz to robił, to bądź delikatny, bo jak wiadomo teraz robi się coraz zimniej, i można łatwo zatrzask ułamać.
Ok, właśnie dlatego zamierzam je najpierw ściągnąć z samochodu a całą operację przełożenia przeprowadzić w domu
Jak będę miał już lusterka, to pochwalę się efektem
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum