Wysłany: Wto Mar 24, 2009 00:24 [R220 SDI Silverstone] Uszkodzenie felgi na dziurze...
Witajcie. Mam problem. Jadąc moim Roverkiem wpadłem w dziure przez co skrzywiła się i nadłamała jedna felga. Wezwałem policję i porobili zdjęcia dziury i felgi. Staram się o odszkodowanie od zarządcy drogi. Dowiedziałem się że musze podać jaki jest szacunkowy koszt felgi. Skąd i gdzie sie dowiedzieć ile kosztuje nowa oryginalna felga 15 cali do Rovera 220 SDI w wersji silverstone?? Proszę o pomoc.
SPAMU¦
Wysłany: Wto Mar 24, 2009 00:24 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 28 razy Dołączył: 12 Lip 2007 Posty: 564 Skąd: Wysokie Mazowieckie
Wysłany: Wto Mar 24, 2009 08:17
Rozan99 napisał/a:
Dowiedziałem się że musze podać jaki jest szacunkowy koszt felgi.
Z tego co ja wiem, nic nie musisz. Od tego firmy ubezpieczeniowe mają rzeczoznawców.
_________________ Hasła są jak majtki. Nie zostawiaj ich w miejscu, w którym inni mogą je zobaczyć, zmieniaj je regularnie ...i lepiej nikomu nie pożyczaj.
to tylko policja do celow sporzadzenia notatki zada podania szacunkowej wartosci.
nie jest to wiazace, bo nie musisz sie na tym znac. podaj jak najwiecej np. 3tys pln.
Wysłany: Wto Mar 24, 2009 10:09
SeniorA napisał/a:
Ktoś niedawno opisywał podobny przypadek chyba
No właśnie ja jestem w trakcie walki o odszkodowanie. Tylko na razie to więcej czekania niż walki. W TU zgłaszając szkodę była rubryka na wpisanie wartości uszkodzeń, ale powiedziałem, że nie wiem i nie musiałem wpisywać. Dostałem już wycenę, która mi się nie do końca podoba i teraz nie wiem, czy już pisać odwołanie, czy jak dadzą jakiekolwiek pieniądze.
_________________ Hasła są jak majtki. Nie zostawiaj ich w miejscu, w którym inni mogą je zobaczyć, zmieniaj je regularnie ...i lepiej nikomu nie pożyczaj.
Wysłany: Wto Mar 24, 2009 11:29
SeniorA napisał/a:
mcteusz napisał/a:
Dostałem już wycenę, która mi się nie do końca podoba i teraz nie wiem, czy już pisać odwołanie, czy jak dadzą jakiekolwiek pieniądze.
Dlatego właśnie radziłem , żeby określić swoje żądania do zarządcy drogi.
Tak, tylko co to zmienia, skoro i tak szkoda zostaje wyceniona przez rzeczoznawcę? Ktoś napisze, że chce 5000, a rzeczoznawca, że wysokość szkody to 1500, i tak trzeba pisać odwołanie...
Hej, słuchajcie wypłacili mi po prawie roku walki z nimi 600zł, bo taką fakturę im przedstawiłem za naprawę. Za poniesione koszty rzeczoznawcy mi nie oddali (183zł). Czy mam prawo się ubiegac o zwrot kosztów rzeczoznawcy?? Mam na to fakturę którą im przedstawiłem. Już nie mam siły z tymi urzędasami!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum