Wysłany: Nie Lis 01, 2009 21:14 [r25 2.0 idt 2001r] odpowietrzanie układu chłodzenia
Jak odpowietrzyć układ chłodzenia w tym samochodzie?
Bardzo dziwnie działa mi ogrzewanie - przede wszystkim aby uzyskać temperaturę muszę przejechać 10-12 km - wymieniałem już termostat i to samo jest.
Ale gdy już zaczyna dmuchać to lekko ciepłe powietrze to......czasami dmucha super ciepłe aby za chwilkę dmuchać bardzo lekko ciepłe - bez powodu , bez krecenia pokrętąmi i suwakami - tak bez powodu.
Dlatego doszedłem do wniosku, że to zapowietrzenie.
Może ktoś ma inny pomysł???
Płynu nie ubywa.
_________________ wk
SPAMU¦
Wysłany: Nie Lis 01, 2009 21:14 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Dlatego doszedłem do wniosku, że to zapowietrzenie.
Odkręć korek od zbiorniczka wyrównawczego.
Po drugiej stronie ma on odpowietrznik - zobacz czy nie jest zapchany
Tego układu się nie odpowietrza, on sam się odpowietrza przez ten zaworek upustowy.
Hm... z reguły zanim samochód się nagrzeje to jadę na zamkniętej nagrzewnicy (na maxa zimno), wtedy dość szybko... zależy od czynników, ale ze 3-4km. Na otwartej nagrzewnicy 3x dłużej. (przy temp. mniej więcej 5 stopni).
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum