Właśnie obejrzałem temat na mg-rover.co.uk, w którym użytkownik się chwali swoim nowym nabytkiem - MG3SW. Niby chiński, niby odgrzewany kotlet, ale niektóre detale mi się spodobały i ciekawy jestem czy dałoby się je przenieść do naszych R. Konstrukcja identyczna, więc pewnie tak
Ciekawe czy poprawili silniki, bo widzę, że te same. Jeśli HGF dalej występuje to kicha.
Komputer pokładowy i liczniki fajne Lusterko też.
Ja bym chętnie kupił lampy, być może lepsze niż w R25... no i bez szkła ryflowanego
Tutaj link:
http://forums.mg-rover.org/showthread.php?t=330276
Dla tych, którzy nie mają tam konta wklejam:
SPAMU¦
Wysłany: Sro Lis 04, 2009 19:02 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
jak dla mnie bez rewelacji, dla mniej zorientowanych nie do odróżnienia od streetwise'a a czasu trochę mineło od wypuszczenia tamtej wersji. Może to i dobrze, bo wychodzi na to, że pomysł przetrwał próbę czasu ale jak dla mnie to przydałby się powiew świeżości.
[ Dodano: Sro Lis 04, 2009 19:27 ] Krzysi3k5, aha i nie trzeba mieć konta na tym forum, mi bez logowania normalnie wyświetliły się fotki
No napisałem, że odgrzewany kotlet
Ale niektóre detale są fajne, mogli je zastosować w R od liftingu w 2000 roku, kiedy pojawiły się 25,45. Wtedy pewnie lepiej by się samochodziki sprzedawały. Bo komputer pokładowy, lampy bez szkieł ryflowanych to w tamtym okresie już był raczej standard. Nawet climatronic już nie był nowością...
no coż. generalnie lift i tyle.
Mi się podoba. fajnie że w końcu fabrycznie jest podłokietnik, fajny bajer w lusterku wewnętrznym, zegary też fajne generalnie nie mam żadnych pretensji... z wyjątkiem jednego ALE
na pewno jakość plastików już nie jest taka fajna jak w 200 czy 25. Na pewno są to już te twarde plastiki a'la VW i inne.
Z reszta już w R45 po liftingu niestety zaczeli je stosować
[ Dodano: Sro Lis 04, 2009 20:23 ]
Krzysi3k5 napisał/a:
Ciekawe czy poprawili silniki, bo widzę, że te same.
moze gorsza jakosc ale lepiej spasowane i nie trzeszcza jak w r200
zobaczymy za 10 lat
Tomi [Usunięty]
Wysłany: Czw Lis 05, 2009 15:59
Krzysi3k5 napisał/a:
Ale niektóre detale są fajne, mogli je zastosować w R od liftingu w 2000 roku, kiedy pojawiły się 25,45. Wtedy pewnie lepiej by się samochodziki sprzedawały. Bo komputer pokładowy, lampy bez szkieł ryflowanych to w tamtym okresie już był raczej standard. Nawet climatronic już nie był nowością...
Co do lamp już się "wyraziłem", w kwestii komp. pokł. jakoś go tam nie widzę, a jedynie wyświetlacz temp. (zewn./wewn.), kompas i czujnik cofania (w lusterku). Generalnie akcesoria, które średnio zdolny elektyk sobie zrobi. W kwestii podłokietnika, wydaje mi się, że miałem takowy w R25.
Mi się w nim podobają tylko 3 rzeczy:
1. Podłokietnik, to jest genialny wynalazek
2. Ten bajer z wyświetlaniem informacji w lusterku wstecznym
3. że jest nowy
Przód był by naprawdę fajny, jak by przeprojektowali tą dolną kratkę, w sumie to zderzak. Wygląda paskudnie... może jak by miał bardziej okrągłe elementy...
I tył jeż paskudny, ten wielki zderzak wygląda jak by samochód się wypinał albo dostał takiego kopniaka w tyłek, że tak mu zostało
I te tylne światła tez takie sobie...
W sumie można by bardziej ponarzekać, ale już mi się nie chce
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum