Typ: Ti Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1996
Uszanowanie,
Dzisiaj odwiedzilem blacharza i za pomalowanie części: lusterek, zderzaka przód, błotnika i zaszpachlowanie tyłu zaśpiewał mi 2000. Cena wydala mi sie z księzyca wiec pisze do was...
Jutro prześle zdjecia samochodu do oszacowania, pomożecie?
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Nie Lut 06, 2011 22:53, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sro Lis 04, 2009 21:14 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 248 razy Dołączył: 18 Cze 2009 Posty: 1651 Skąd: Maciejowa, Nowy Sącz
Wysłany: Sro Lis 04, 2009 21:18
cena troche za wysoka ale nie z księżyca, średni koszt malowania elementu to obecnie ok 450-550 PLN a u Ciebie jest ich 3 plus szpachlowanie, sądzę że w profesjonalnych zakładach nie zejdziesz ponizej 1700 chyba ze ktoś robi chałupniczo to można sie dogadać
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Mój brat jest lakiernikiem w Forda, ojciec już nie praktykuje ale też lakiernik w Poznaniu brachol mówi że od 300zl biorą za element. Szukaj po jakiś okolicznych wioskach mniejszych zakładów lakierniczych za 2000 powiem Ci że na pewno pomalują Ci cały samochód bez środka
darek_wp, ma racje. U nas ceny kształtują się podobnie. A chałupniczej roboty nie polecam. Bywa ze malują na szypciora,źle montują elementy. Nie wszyscy.....ale można mieć pecha, i o reklamacji należy zapomnieć.
_________________ www.w-mp3.pl Nie trąb, robię co mogę
Najzabawniejsze jest to, ze taką cene mi wyrzucił za samo malowanie i szpachle na tył. Daje mu tylko czesci do pomalowania. Jutro pokaze wam tył samochodu, ogólnie fotki porobie.
Pomógł: 248 razy Dołączył: 18 Cze 2009 Posty: 1651 Skąd: Maciejowa, Nowy Sącz
Wysłany: Czw Lis 05, 2009 09:06
Phillippe napisał/a:
Dodam też, ze koles nie robi pod szyldem
to trochę przesadził, popytaj w takim razie u konkurencji, ceny które Ci podałem są z FV, jak gość robi "na lewo" za taką kasę to albo robi świetnie i się ceni albo zdziera - musisz sam określić
Dołączam kilka fotek do oszacowania przybliżonych kosztów, właściwie mało widać, ale można dostrzec, że tył ćwiartka jest wgnieciony na około 3cm, przy klamce stuknięte drzwi, delikatnie obrysowana klapa z tyłu.
Z części zakupiłem:
lampe - 400zł
lusterko - 200zł
zderzak z belką przód - 300zł
błotnik- 210zł
Apropo fachowca, jest dobry w tym co robi ma duże kolejki, ale mimo to wydaje mi się, że za samo malowanie chce za dużo. Wmawia mi, że trzeba "przycieniować po całości" bo błotnik z maską będą się różnić odcieniami po malowaniu. tak samo ćwiartka tył będzie się różniła od drzwi.
Phillippe, trohe drogo dales za graty...
Blotnik tyl szpachlujesz? Nie polecam... Nawet jak ladnie wyklepie i powyciaga mlotkiem bezwladnosciowym, szpachla bedzie obsiadac... Lakernik dobrze mowi ze bedzie musial rozpuszczalnikiem do cieniow przejechac a potem polerke mu 2500 na woe zrobic inaczej kolor bezie sie odcinal... Cena 2000 troche spora...
I właściwie gość mi wczoraj powiedział, że "wycinać nie będziemy i zrobimy tak, żeby było po Bozemu bo szpachla bedzie odpadać"...
Dylemat, każdy radzi inaczej:)
Phillippe, jezeli on uwaza ze szpachla na srodku blotnika tam gdzie blotnik pracuje(bez wzmocenienia) nie odpadnie lub nie zacznie pekac, a uwaza ze na laczeniu z progiem lub rynienka bedzie to chyba mu sie cos pomylilo albo Ty zle zrozumiales
[ Dodano: Pią Lis 06, 2009 00:13 ] NEOSSS,
Popatrz, że blacha zewnętrzna nie pracuje w pojedynke, jak widać są elementy wzmacniające zaraz przy zawieszeniu od wewnątrz pojazdu, jak również przy miejscu mojej wgniotki. Będę raczej dobrej myśli odnośnie szpachlu...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum