Hej.
Chyba czas przyszedł na zmianę akumulatora w moim aucie, obecny najpierw się rozładował, ładowałem go 24h, niby auto zapaliło za 1 razem więc go zostawiłem, po paru godzinach gdy chciałem go odpalić znowu to samo nie chciał odpalić. Mam nadzieję że to wina akumulatora. Jaki najlepiej kupić do tego autka ? Myślałem nad tym od CENTRY czy wielkość będzie odpowiednia ?
jeśli wejdzie to bedzie ok ta 77Ah jest wyższa niż 72 Ah o 15mm (190mm wysokości) .... osobiście kupię w najbliższym czasie centrę futurę ale 72Ah ... SeevS a może warto sprawdzić czy nie masz jakiegoś złodzieja prądu w aucie
Na początku myślałem że to wina świec miałem problemy z odpalaniem. Wymieniłem byłem nawet u Wojtka bo wymieniał mi napinacz paska . Świece okazały się ok. Martwiło mnie tylko że czasem potrafił lekką chmurę jasnego dymu ale to była naprawdę minimalna. Może kąt wtrysku. Ale jednak chyba teraz najbardziej obstawiam ten zużyty już stary akumulator. Jutro albo przełożę z mojej v40 albo z Marty r25 do mnie i zobaczymy jak się będzie zachowywał.
jak aku stary to i tak nie obejdzie sie bez wymiany ... mój by jeszcze zimę pewnie objeździł, ale ojczulkowi umiera i weźmie mój obecny a do mnie pójdzie nówka sztuka ... jak masz możliwość przekłądki na próbę, to oczywiście potestuj ... zawsze to jakieś doświadczenia
Witam szukałem podobnego tematu i znalazłem tutaj
Posiadam Rovera 620 Di i jak zaczęły się te mrozy to aku mi siadło nie moglem go zakręcić sprawdziłem ze jest troszkę mało w nim kwasu i dolałem wody destylowanej i 10 godz się ładował i jakiś czas było dobrze nieraz troszkę ciężko kręcił ale zapalał dodam ze mam 10 min drogi do pracy akumulator jaki w nim siedzi to chyba 100Ah ma z 3 lata na 100% jak nie więcej wydaję mi się ze trochę za duży w nim siedzi akumulator i alternator nie morze go doładować i pisze w takiej sprawie czy należny już zamienić w nim akumulator na nowy i jakiej mocy ile Ah z góry gorąco dziękuje
_________________ Pozdrawiam was Bardzo serdecznie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum