Witam serdecznie
Zgubiłem ostatni kluczyk z pilotem ale odtworzyłem ze stacyjki sam kluczyk i teraz chciałbym odłączyć immobilizer żeby auto odpaliło. Nie mam kodów, pinów itd.
Proszę o poradę: jak odłączyć immo na stałe?
SPAMU¦
Wysłany: Wto Sty 12, 2010 02:59 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Spróbuj rozłączyc na jakieś 5 minut akumulator tylko musi być samochód otwarty. U mnie pomogło. Tylko teraz tylko nie mogę zamykać pilotem bo ponownie się włączy
Jankos, poszukaj jakiegoś porządnego zakładu zajmującego się dorabianiem kluczy i alarmami w jednym. Oni czasem potrafią dorabiać piloty (zwłaszcza, że ten alarm lucasa był montowany w paru innych autach, nie tylko w Roverkach).
Ja osobiście nie znam prostego i skutecznego sposobu na ominięcie immo (nawet jakbym znał, to pewnie na forum bym nie napisał ), a z tego co czasem widać na forum okazuje się, że nawet usunięcie przez fachowców od alarmów nie daje gwarancji, że za jakiś czas się spowrotem nie włączy
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
u mnie biorą za to 500zł w tym założenie nowej centralki alarmu a robią to właśnie spece od alarmów, ostatnio robili to w znanej mi 416-tce
moim zdaniem pieniądze wyrzucone w błoto
No właśnie, koszty są spore i dla tego chcę go ominąć. Znalazłem firmę która dorabia kluczyki na podstawie stacyjki ale bez immo. Koszt: 120zł. No i mój mechanik zadeklarował się wywalić immobilizer. Mam wymontować komputer i mu go zanieść. Mówił coś o modułach ale się na tym nie znam więc żadnych szczegółów nie podam. Kumpel z klasy, zrobi mi to za free.
Dzięki wszystkim za pomoc. Myślę że można temat zamknąć.
1. wymontuj wkład zamka od drzwi
2. podjedz do jakiegos lepszego dorabiacza kluczy, u mnie w miescie dorobienie klucza do wkładki kosztuje 35-45 zl ( dorabialismy w hondzie vfr )
3a. zabierz auto do kogos kto ma kompa t4 albo silca i sciagnie Ci kod immo
4a. wprowadzisz kod dorobionym kluczykiem i bedziesz uzywal tylko kluczyka bez pilota
3b wyciagnij komputer z immo wyslij do mariusza i Ci zaprogramuje razem z kluczem, i Ci przysle
4b bediesz mial kluczyk + pilota
5. bedziesz mogl normalnie uzytkowac auto
_________________ Sentyment do r200 silverstone pozostanie na zawsze...
Pomogło mi to ponieważ mogłem zapalić samochód i zamykać i otwierać kluczykiem. Ponieważ immo się dezaktywował i dopóki go nie zamknąłem pilotem był nieaktywny
Pytanie do Michone
Wystarczy wymontować wkład zamka? Nie trzeba wymontowywać stacyjki? Właśnie się zabrałem do wymontowywania stacyjki i się okazało że jest zamontowana do kolumny kierownicy "nieodkręcalnymi" śrubami
No i walec. Okazało się że nie wystarczy wymontowanie zamka z drzwi. Gość dorobił kluczyk ale do stacyjki nie pasuje. Ostrzegał mnie że może nie zadziałać bo stacyjka jest inaczej zbudowana
BoloSr [Usunięty]
Wysłany: Sob Sty 16, 2010 18:26
Jankos napisał/a:
No i walec. Okazało się że nie wystarczy wymontowanie zamka z drzwi. Gość dorobił kluczyk ale do stacyjki nie pasuje. Ostrzegał mnie że może nie zadziałać bo stacyjka jest inaczej zbudowana
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum